Valtteri Bottaksen kanssa kolaroinut George Russell myöntää varovaisesti virheensä – ”Ehkä Valtteri ei ollutkaan väärässä”

© Kuva: Getty Images

Williams-tallin kuljettaja George Russell on perunut puheitaan, joita hän kovaan ääneen lateli eilen ajetun Emilia-Romagnan GP:n jälkeen.

Russell kolaroi Mercedes-kuljettaja Valtteri Bottaksen kanssa radan pääsuoran päätteeksi hieman ennen Tamburellon shikaania. Tilanne oli erittäin hurja ja heti tilanteen jälkeen Russell nousi autostaan keuhkoamaan kilpakumppanilleen kovin sanoin läpsäyttäen suomalaista kypäräänsä.

Haastattelupisteeseen päästyään britti jatkoi Bottaksen kovaa torumista ja heitti kaikki syyt kolarista Bottaksen suuntaan. Russell sanoi esimerkiksi, ettei Bottas olisi luultavasti puolustanut sijoitustaan niin kovaa, jos takaa olisi tullut joku muu kuin hän. Tällä Russell viittasi siihen, että kyseinen kaksikko taistelee paikasta Mercedeksen puikoissa ensi kaudella.

Nyt Russell kuitenkin kertoo varovaisesti RaceFans -sivustolla hänen olleensa väärässä, eikä Bottas tehnyt tilanteessa mitään väärää.

– Valtteri ei tehnyt mitään sääntöjen vastaista, mutta tuollaisessa tilanteessa täytyy silti ottaa ylimääräistä vastuuta ja vallitsevat olosuhteet huomioon, aloitti Russel.

– Normaaleissa olosuhteissa se olisi ollut ihan ok, mutta kostealla radalla riskit suurenevat, kun pusket kaveria kohti nurmikkoa 300 kilometrin tuntivauhdissa radan kosteammalle puolelle. Olin sen takia pettynyt, koska kuvittelin sen yksinkertaisesti olevan suurta kunnioituksen puutetta, jatkoi britti.

Russell kertoo myös nähneensä tilanteen jälkikäteen useasta eri kuvakulmasta ja onkin sen jälkeen todennut Valtterin jättäneen itseasiassa melko reilustikin tilaa.

– Kaiken pystyy analysoimaan jälkikäteen hidastettuna ja erilaisista kuvakulmista. Tilanteet näyttävät erilaisilta tietyistä kuvakulmista ja tässäkin tilanteessa yhteenotto näyttää erilaiselta tietystä kulmasta ja toisessa kuvakulmassa taas tilanne on eri, pyöritteli Russell.

Russell kertoo myös tunteidensa kuohahtaneen kolarin suurien nopeuksien ansiosta, eikä niinkään siksi, että mukana oli Bottas tai, että Williams menetti jälleen mahdollisen pistesijan sen mukana. Britti ei hänen mukaansa ole vielä kertaakaan urallaan ollut noin hurjassa ulosajossa mukana.

– Olisin reagoinut samalla tavalla vaikka kyseessä olisi ollut taistelu voitosta, yhdeksännestä -tai viimeisestä sijasta, sanoi Russell.

Russellilta myös kysyttiin, että saiko hän tilanteessa ylimääräistä rohkeutta nähdessään mahdollisuuden ohittaa nimenomaan Mercedeksen auto, totesi Russell, ettei hänellä ole käynyt mielessäänkään sen olevan mahdollista Williamsilla.

– En ikinä ole ollut sellaisessa tilanteessa, jossa taistelisin Mercedestä vastaan. Williams ei ole ainakaan viimeiseen viiteen vuoteen taistellut Mersuja vastaan, joten se ei ole oikeasti käynyt edes mielessä, että kuinka tuollaisessa tilanteessa tulisi toimia, pyöritteli Russell.

Russell otti vielä enemmän kantaa heidän kolariinsa, ja ottikin suurimman osan onnettomuudesta lopulta omaan piikkiinsä, vaikka ei Bottastakaan ihan puhtaana pulmusena pidäkään.

– Valtteri puolusti kovaa ja hänellä oli kaikki oikeudet tehdä niin, väänteli britti.

– Kolari oli valitettava, eikä sitä olisi tapahtunut täysin kuivassa kelissä, sillä nyt meillä oli kostea rata ja avattava takasiipi käytössä. Se oli epäonnekkaiden asioiden summa, sanoi Russell.

Russell pysyy kannassaan siltä osin, että hän teki täysin oikean liikkeen yrittäessään ohitusta Bottaksesta siinä kohtaa, mutta ei syytä osumasta enää suomalaista. Britti tiedostaa osuman syntyneen hänen menettäessään autonsa hallinnan. Kovan kilpailuvietin omaava nuorukainen sanoi hänen olevansa hölmö, jos hän olisi kyseisessä tilanteessa nostanut jalan kaasulta.

– Olisiko se ollut vältettäissä? Kyllä. Voiko siitä syyttää Bottasta? Todennäköisesti ei, sanoi Russell.

 


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.