Tässä ovat historian rikkaimmat F1-kuljettajat – Kimi Räikkönen aivan kärjen tuntumassa!

Formula 1-kuljettajat ovat jo vuosia olleet maailman urheilukartan yksi parhaiten palkatuista alakategorioista.

Sarjan herättämä valtava globaali mielenkiinto, sekä itse kuljettajien verrattain vähäinen määrä antavat tallipäälliköille mahdollisuuden investoida vuosittain miljoonia omien väriensä edustukseen.

Kauden 2021 F1-palkkakuningas on ylivoimaisesti Lewis Hamilton. Englantilaisveteraani kuittaa kahdeksannen maailmanmestaruutensa metsästyksestä Mercedeksellä peräti 45,5 miljoonaa euroa. Vertailun vuoksi, jalkapalloseura Juventus maksaa Cristiano Ronaldolle kuluvasta kaudesta 31 miljoonaa euroa.

Mutta kuka, läpi formulasirkuksen rikkaan ja värikkään historian, on kerännyt itselleen kaikkein vaikuttavimman pesämunan? RacingNews365-sivusto julkaisi keskiviikkona listan F1-historian kymmenestä rikkaimmasta kuljettajasta, nettoarvolla mitattuna.

10. Nico Rosberg (24,8 miljoonaa euroa)

Vuonna 2016 maailmanmestarina eläkkeelle jäänyt saksalainen on kerryttänyt itselleen vuosien varrella lähes 25 miljoonan euron omaisuuden. Televisioesiintymistensä lisäksi, yritteliäs Rosberg omistaa muun muassa Rosberg Extreme E Team-tallin, joka ottaa osaa off-road-kilpailuihin.

9. Sebastian Vettel (41,3 miljoonaa euroa)

Nelinkertainen maailmanmestari Vettel on viihtynyt moottoriurheilun kuninkuusluokan kärkikastissa huomattavasti pidempään kuin edellä mainittu maanmiehensä. Ajettuaan ensimmäiseen voittoonsa jo vuonna 2008, Vettel on ollut varikkosuoran arvokkaimpia kuljettajia jo yli vuosikymmenen. Mies ajaa tällä hetkellä ensimmäistä vuottaan kolmen vuoden ja 14 miljoonan euron Aston Martin-sopimuksestaan.

8. David Coulthard (57,9 miljoonaa euroa)

Suomessa kenties parhaiten Mika Häkkisen vuosituhannen vaihteen tallikaverina muistettu Coulthard on erikoistunut F1-uransa jälkeen kiinteistösijoittamiseen. 13 osakilpailua F1-urallaan voittanut skotlantilainen omistaa useita asuntoja sekä hotelleja ympäri Lontoota, Monacoa ja Sveitsiä.

7. Jenson Button (86,7 miljoonaa euroa)

Peräti 17 vuoden F1-uran ajanut englantilainen ehti 306 kisastarttinsa, 15 kisavoittonsa ja yhden maailmanmestaruutensa varrella tienata valtavan määrän omaisuutta. Aktiiviuransa jälkeen 41-vuotias Button on kilpaillut myös Super GT GT500 Championship-sarjassa, sekä tehnyt televisiotyötä F1-asiantuntijana – raporttien mukaan erittäin hyvillä palkkioilla.

6. Eddie Irvine (148,7 miljoonaa euroa)

Vuodesta 1993 aina vuoteen 2002 F1:ssä kilpaillut Irvine on Coulthardin tapaan iskenyt hampaansa kiinteistösijoitukseen. Kisavuotensa Jordanilla, Ferrarilla ja Jaguarilla jakanut pohjois-irlantilainen on ollut sijoitusmaailmassa valtavan menestyksekäs ja omistaa muun muassa Romanian entisen diktaattorin, Nicolae Ceaucescun, vanhan luksusjahdin – kyseisen aluksen arvo on tänä päivänä noin 15 miljoonaa euroa.

5. Alain Prost (148,7 miljoonaa euroa)

51 osakilpailuvoittoa ja neljä maailmanmestaruutta F1-asfalteilla kuitannut ranskalainen on ajouransa jälkeen erikoistunut erityisen tarkkavainuisena sijoittajana. Lähes 150 miljoonan euron omaisuus kertoo 66-vuotiaan taloudellisista lahjoista kaiken.

4. Kimi Räikkönen (165,2 miljoonaa euroa)

331 F1-osakilpailua, eniten historiassa, aloittanut Räikkönen on Jenson Buttonin tapaan tienannut jo silkalla ajamisella valtavan omaisuuden. Vuonna 2001 debyyttinsä tehnyt, 2003 ensimmäisen voittonsa ottanut ja matkan varrella vuonna 2007 maailmanmestaruuden voittanut Räikkönen löytyy edelleen F1-ruudukolta – jossa 41-vuotias vanha suomalaiskettu antaa edelleen joka viikonloppu tiukan vastuksen kaksi vuosikymmentä nuoremmille kilpakumppaneilleensa.

Uransa huippuvaiheessa hän oli hetken aikaa maailman parhaiten palkattu urheilija, vuonna 2009.

3. Fernando Alonso (181,3 miljoonaa euroa)

Alonso jatkaa varakkaiden F1-veteraanien listaosuutta. Vuosina 2005 ja 2006 kaksi perättäistä maailmanmestaruutta Renault’n ranskalaisväreissä voittanut espanjalainen debytoi moottoriurheilun kuninkuusluokassa Räikkösen tavoin vuonna 2001. 39-vuotias espanjalainen tienaa kuluvan kauden Alpine-sopimuksellaan noin 17 miljoonaa euroa.

2. Lewis Hamilton (247,3 miljoonaa euroa)

Yksi kaikkien aikojen suurimmista, joidenkin mielestä kaikkien aikojen suurin. 36-vuotias englantilaislegenda on jättänyt itsestään lähtemättömän jäljen moottoriurheilun historiaan, voittamalla seitsemän maailmanmestaruutta sekä voitettuaan 14-vuotisen F1-uransa osakilpailuista yli kolmanneksen.

F1:n ulkopuolella Hamilton on tehnyt muun muassa paljon yhteistyötä muotivalmistaja Tommy Hilfigerin kanssa. Hän on puhunut avoimesti kiinnostuksestaan työskennellä muoti- ja viihdealalla, F1-uransa tultua tulevaisuudessa päätökseen.

  1. Michael Schumacher (643,4 miljoonaa euroa)

Kenties kaikkien aikojen suosituin F1-kuljettaja, kenties kaikkien aikojen paras. Schumacher voitti urallaan seitsemän maailmanmestaruutta ja asetti valtavan määrän maailmanennätyksiä. Vuodesta 1996 vuoteen 2006 Ferrarin punaisissa loistanut saksalainen tienasi silloiselta työnantajaltaan noin 50 miljoonaa euroa vuodessa.

Vuonna 2013 vakavan lasketteluonnettomuuden johdosta koomaan vaipunut Schumacher tienaa vielä tänäkin päivänä noin 41 miljoonaa euroa vuodessa erilaisista taloudellisista osuuksistaan. Hän saattoi menettää jakamattoman kärkipaikkansa F1-maailmanmestaruuksien määrässä, mutta rikkaimpien kuljettajien listalla ”Schumi” hallitsee kärkipaikkaa täysin vailla haastajia.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.