F1-sarjassa ajetaan suurella todennäköisyydellä jo tällä kaudella paljon puhuttuja sprinttikilpailuja, uutisoi Motorsport.com

F1-sarjassa ollaan läpi talven ja alkukevään pyritty viilaamaan uudesta kisaformaatista sellainen sopimus, joka miellyttää kaikkia talleja. Suurin huolenaihe on kädenväännössä ollut vähemmän yllättäen raha-asiat, joista ollaan nyt ilmeisesti päästy sopuun.

Tiimien huolenaiheena on kokeilun myötä nousevat ylimääräiset kustannukset liittyen vallitsevaan kulukattoon. Tallit saavat 500 000 dollarin suuruisen lisäkorvauksen uusista kilpailuista ja samalla kulukattoa nostetaan saman verran ylöspäin. F1-sarja tulee myös korvaamaan talleille sprinttikilpailuiden aikana aiheutuvat kolarikulut.

Sopimus on useiden lähteiden mukaan pieniä yksityiskohtia vaille valmis ja kaikki tallit ovat näyttäneet vihreää valoa sprinttikilpailuille jo tällä kaudella. Tiimien ollessa jo tässä vaiheessa hyvin yksimielisiä asian kanssa, ei sopimuksen lukkoon lyömisellä aiota pitää ylimääräistä kiirettä, vaikkakin se saattaa tapahtua jo seuraavan osakilpailun yhteydessä Imolassa.

Uutta formaattia on edelleen tarkoitus kokeilla Silverstonessa, Monzassa ja Interlagosissa. F1-sarjan tarkoituksena on selvittää, minkälaisia vaikutuksia uudella formaatilla on esimerkiksi televisiointiin ja ratatapahtumiin.

Perjantaina ajettavilla aika-ajoilla ratkottaisiin lähtöruudut lauantaina ajettavaan 100 kilometrin mittaiseen sprinttikilpailuun, joiden tulokset puolestaan määrittäisivät lähtöjärjestyksen sunnuntain pääkilpailuun. Lauantain sprinttikilpailujen pisteytytyksestä ei ole vielä tarkempaa tietoa, mutta niitä jaetaan vähemmän kuin sunnuntain pääkilpailusta.