Mercedeksen suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas kertoo mestaritallin haasteista kuluvan kauden F1-sarjassa.

Mercedes on dominoinut lajia vuodesta 2014 saakka, mutta vuosien saatossa heidän käytännössä ainut haavoittuvuutensa on ollut todella lämpimät olosuhteet, joissa kilpailijat ovat päässeet lähemmäksi saksalaistallin vauhtia.

Bottas paljastaa heidän yrittäneen täksi kaudeksi tosissaan ratkoa kyseistä ongelmaa, mutta siihen keskittyessä he ovat huomanneet vaikeuksien lisääntyneen viileämmissä olosuhteissa ajaettaessa.

– Se vaikuttaisi yleisesti olevan meidän jujumme tämän kauden auton kanssa, sanoi Bottas.

– Vuosien saatossa olemme olleet kuumissa olosuhteissa vaikeuksissa ja viileä on sopinut yleensä paremmin.

– Joten yritämme kehittää autoa niin, ettei renkaamme ylikuumenisi, mutta sitten olemme huomanneet, ettemme saa renkaita yhtä nopeasti oikeaan lämpötilaan kuin kilpailijamme, jatkoi suomalainen.

Mersun ongelmista on annettu jo aiemminkin osviittaa ja etenkin Bottas oli Emilia-Romagnan GP:ssä vaikeuksissa rengaslämpöjensä kanssa. Suomalainen kertoi tilanteen olleen todella arvaamaton, sillä hän onnistui lauantain aika-ajoissa ajamaan itsensä vasta kahdeksanteen lähtöruutuun.

– Lewikseen verrattuna minulla kesti keskimääräistä kauemmin saada se toimimaan, kertoi Bottas.

– Joskus se osuu, kuten Q1:ssä, jolloin aikani oli paljon parempi kuin Q3:ssa. Jostain syystä en vain saanut niitä toimimaan samalla tavalla.

Bottas kertoo asian olevan todella vaikeasti selitettävissä, sillä kyse on niin äärettömän pienistä asioista, jotka lopulta tekevät kuitenkin suuren eron, kuten Imolassakin nähtiin.

– Kyse on yhden tai kahden asteen lämpötilaerosta renkaan pinnassa. Sitä on vaikea selittää, pyöritteli Bottas.

Suomalainen saa uuden mahdollisuuden tulevana viikonloppuna painia Mercedeksen ongelmien kanssa, kun Portimaon radalla ajetaan Portugalin GP.

Viikonlopun aikataulun ja lähetysajat näet tästä!