Nikita Mazepin ei selvinnyt puhtain paperein Emilia Romagnan kisaviikonlopusta. Venäläistulokas suututti Alfa Romeon Antonio Giovinazzin pahanpäiväisesti aika-ajoissa.

Venäläiskuljettaja ei kunnioittanut kuljettajien herrasmiessopimusta vaan ohitti italialaisen aikakierroksella pilaten molempien kuljettajien kierrokset. Italialainen ampui tämän jälkeen kovaa kritiikkiä Mazepinin suuntaan.

Venäläiskuljettajan mielestä hän ei kuitenkaan ole tehnyt mitään väärää. Hänellä on kaksi syytä, miksi hän päätti ohittaa Giovinazzin.

– Jokaisella kuljettajalla on takanaan talli, joka ohjeistaa meitä parhaamme mukaan. Tein vain se, mitä minulta pyydettiin vaikka olemassa onkin kirjoittamattomia sääntöjä, Mazepin kommentoi Match TV:lle.

– Aloitin kierrokseni kaksi sekuntia ennen ajan umpeutumista, joten en olisi ehtinyt aikakierrokselle, jos olisin pysynyt hänen takanaan. Lisäksi jokainen kuljettaja pitää huolen omasta menestyksestään.

Eihän se ole mukavaa, että noin pääsi käymään, mutta radalla vastaamme vain itsestämme.

Mazepin jäi etuilustaan huolimatta 19:ta lähtöruutuun. Venäläisen taakse jäi vain aiemmin kolaroinut Yuki Tsunoda.