Motorsport: Valtteri Bottas tyrmää väitteet ajolinjasääntöjen rikkomisesta: ”Se näkyy kaikissa kuvissa ja kuvakulmissa”

© Kuva: Getty Images

F1-kauden 2021 toistaiseksi dramaattisimmat hetket koettiin viime viikonloppuna Imolassa, kun Mercedeksen Valtteri Bottas kolaroi valtavassa vauhdissa Williamsin George Russellin kanssa.

Nuori englantilainen oli ohittamassa läpi kilpailun tuskaillutta Bottasta, kun hänen Williamsinsa oikean puolen renkaat livahtivat nurmikon puolelle. Mies menetti ajokkinsa hallinnan täysin ja pyörähti suomalaisen kylkeen, aiheuttaen molempien kilpailun keskeytyksen.

Kolarin pääsyylliseksi tuomittiin yleisesti liian aggressiivista ohitusta yrittänyt Russell – nuorukaisen julkikuvaa ei myöskään auttanut hänen välitön reaktionsa käydä käsiksi edelleen romuttuneessa kilpurissa henkeään haukkoneeseen Bottakseen.

Russell pyysi myöhemmin tilannetta suomalaiselta anteeksi, mutta se ei estänyt pientä osaa F1-kansasta sysäämästä syntipukin häpeäviittaa Bottaksen selkään. Yleisin argumentti tälle väitteelle on, että Bottas olisi jättänyt Russellille liian vähän tilaa ohitukselle, tai jopa vaihtanut ajolinjaansa täysin tämän eteen.

Suomalainen vastasi edellä mainittuihin syytöksiin kieltävästi, raportoi Motorsport-sivusto.

– En ole rikkonut mitään kirjoittamattomia sääntöjä, suomalainen toteaa.

– En muuttanut ajolinjaani milliäkään – se näkyy selkeästi kaikista kuvista ja kuvakulmista. Tietenkin yritin puolustaa asemaani ja vaikeuttaa ohittamistani, mutta olen aina kunnioittanut ja tulen aina kunnioittamaan kollegoitani.

Jos yllä oleva upotus ei toimi, voit katsoa tilanteen painamalla tätä linkkiä!


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.