Lewis Hamiltonin erikoinen temppu Imolassa herättää ihmetystä – tästä syystä brittikuski ei saanut rangaistusta

© Kuva: Getty Images

Loistavasti toiseksi Emilia Romagnan GP:ssä ajanut Lewis Hamilton teki kardinaalivirheen kilpailun puolivälissä. Brittikuski ajautui märälle linjalle ja menettia autonsa hallinnan osuen seinään.

Lopulta britti taisteli itsensä kuitenkin toiseksi. Se tapa, millä Hamilton liittyi takaisin radalle virheensä jälkeen on kuitenkin aiheuttanut kohua sekä kysymyksiä. 36-vuotias ei halunnut jäädä kiinni soralle, joten hän ei kääntänyt autoaan ympäri, vaan peruutti takaisin radalle.

Hamilton ei joutunut kyseisestä tilanteesta edes tuomariston tutkintaan. Suuri osa faneista piti tapausta vaarallisena verraten tätä Nigel Mansellin hylkäykseen vuonna 1989, kun hän peruutti oikeaan varikkoruutuun.

Syy Hamiltonin pääsemisestä pälkähästä on simppeli. Säännöissä sanotaan, että F1-kuljettaja ei saa omin avuin peruuttaa autoaan varikkosuoralla. Tästä syystä Mansellia rankaistiin.

Rataa koskevia sääntöjä peruuttamista koskien ei kuitenkaan ole. Ainoa vaatimus on se, että kyseinen liike tehdään turvallisella tavalla.

Hamilton ei peruuttanut yhdenkään kuljettajan tielle tai vaarantanut ajoa, joten tuomaristo ei nähnyt tilannetta rangaistuksen arvoisena.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.