Turkin osakilpailu tulee korvaamaan Kanadan osakilpailun F1-kaudella 2021. Formula 1 julkaisi paljon huhutusta muutoksesta vahvistuksen kotisivuillaan keskiviikkona.

Turkin osakilpailu tulee olemaan kuluvan kauden seitsemäs osakilpailu, kesäkuun 11. – 13. päivän viikonloppuna. Pääsyynä muutokselle on Kanadan vaatima 14 päivän karanteeni maahan saapuessa. F1 kisaa vain viikkoa aikaisemmin Azerbaidzanissa.

Turkin osakilpailu muistetaan kauden 2020 yhtenä yleiesesti rakastetuimmista kilpailuista. Draaman ja kaatosateen täyteinen viikonloppu sai sunnuntaina arvoisensa päätöksen, kun Lewis Hamilton juhli seitsemättä maailmanmestaruuttaan.

– Olemme kiitollisia Kanadan, Quebecin sekä Montrealin ihmisille, jotka tekivät kovasti töitä saadakseen Kanadan osakilpailun onnistumaan. Voimme iloksemme kertoa jatkaneemme sopimustamme Kanadan osakilpailun kanssa kahdella lisävuodella, F1 kertoo tiedotteessaan.

Tuoreen sopimusjatkon myötä, Kanadan osakilpailua ajetaan suunnitelmien mukaan aina vuoteen 2031 saakka.

– Niin ikävää kuin se onkin, ettemme voi olla Kanadassa tällä kaudella, olemme innoissamme siitä, että Turkki saa isännöidä osakilpailua viime vuoden mahtavan kilpailun jälkeen, julistaa F1-toimitusjohtaja Stefano Domenicali.

– Tiedän kaikkien faniemme olevan innoissaan kauden dramaattisesta alusta. Turkki on loistava rata, joka tarjoaa mahtavia taisteluita, mies päättää.