Honda uskoo lyövänsä Mercedeksen ”ihmeellisellä” uudella voimanlähteellään – ”Insinöörimme voivat kertoa tästä saavutuksesta jälkipolville”

© Kuva: Getty Images

Honda on ladannut kaikki panoksensa viimeiseen F1-kauteensa. Japanilaisvalmistaja on kehittänyt täysin uuden moottorin Red Bullille kaudelle 2021.

Moottoriosaston johtaja Yasuaki Asaki paljasti, että voimanlähteen kehitys aloitettiin vain kuusi kuukautta sitten. Honda tiesi, että he eivät olisi voineet haastaa Mercedestä edellisellä moottorillaan.

– Moni työntekijöistämme tuli sanomaan suoraan minulle, että aika ei riitä voimayksikön rakentamiseen. Mutta heti vetäytymisemme ilmoituksen jälkeen kaikki ymmärsivät, miksi meidän täytyy rakentaa uusi moottori nyt, Asaki kertoi toimittajille torstain mediapäivänä.

– Halusimme kaikki todistaa kykymme viimeisellä kaudellamme. Kuudessa kuukaudessa uuden moottorin kehittäminen on todella vaikeaa, muutta ahkeralla työnteolla onnistuimme siinä.

– Jos kaikki menee hyvin, niin olemme antaneet Red Bullille mahdollisuuden menestyä. Se on myös osoitus ihmeellisestä teknologiasta, mitä olemme käyttäneet. Toivottavasti insinöörimme voivat kertoa onnistumisestamme jälkipolville.

Honda on kehittänyt täksi kaudeksi jo vuosia suunnitteilla olleen pienemmän voimayksikön. Japanilaisvalmistaja kaavaili suunnitelmaa jo McLarenin autoon muutama kausi sitten.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.