Helmut Marko myhäilee tyytyväisenä kauden alla – ”Kautta historian parhaat talvitestimme!”

© Kuva: Getty Images

Viime viikonloppuna ajettiin tulevan kauden ainoat kolmipäiväiset talvitestit Bahrainissa Sakhirin radalla.

Vain yhdet kolmipäiväiset testit ennen uuden kauden alkua on historiallisen vähäinen määrä. Vähäisistä testipäivistä huolimatta, oli Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko enemmän kuin tyytyväinen heidän tallinsa tekemäänsä työhön uuden RB16B-autonsa parissa.

– Nämä oli ehdottomasti historiamme parhaat testit koko tallimme olemassaolon aikana. Kaikki toimi alusta asti niin kuin pitää, hehkutti Marko RTL:lle antamassaan haastattelussaan.

Red Bull -kuljettajat Max Verstappen ja Sergio Perez olivat koko kolmen päivän ajan hyvässä vauhdissa, eikä tallilla ollut minkäänlaisia ongelmia heidän testiohjelmiensa läpiviennissä. Heistä ensimmäisenä mainittu Verstappen kellottikin sunnuntaina koko testien nopeimman kierrosajan. Vaikka testit sujuivatkin hyvin ja molemmat kuljettajat kellottivat hyviä aikoja, tietää Marko itsekin, ettei testien nopeilla kierrosajoilla vielä varmisteta paikkaa kohta alkavan kauden voittotaistossa.

– Olettaisin Mercedeksen ajaneen meitä suuremmilla bensakuormilla, joten he ovat mielestäni edelleen suosikkeja, sanoi Marko.

Marko sanoo myös, että vaikka Mercedes näyttikin radalla todella levottomalta, on heillä varmasti vielä ässiä hihassaan. Red Bullin auto puolestaan vaikutti paljon vakaammalta ja kuljettajilta saadun palautteen perusteella myös yllättävän helpolta ajaa.

– Mercedekseen verrattuna automme käyttäytyminen oli todella rauhallista ja kuljettajiemme mielestä ennalta-arvattava ajaa, joten tietysti autoa on silloin helpompi viedä äärirajoilla, joka oli tietysti tavoitteenammekin, lisäsi Marko.

Jossittelu ja muiden suorituskyvyn arvailu päättyy alle kahden viikon kuluttua, kun Formula 1 -kauden avauskilpailu päristellään niin ikään Sakhirin radalla Bahrainissa 26.-28.3.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.