Verstappen varovaisen innostuneena uudesta työkalustaan – ”Asiat näyttävät erittäin lupaavilta”

© Kuva: Getty Images

Red Bullin hollantilaiskuljettaja Max Verstappen sai eilen ensimmäiset maistiaiset tulevan kauden menopelistään.

Red Bull vietti Silverstonen radalla Englannissa kuvauspäivää. Kilometrimäärä oli rajattu sataan kilometriin, joten hanskat ruvella ei hollantilaisen vielä tarvinnut alkaa vetämään. Verstappen oli Red Bullin RB16B -auton ensimetreistä varovaisen innostunut.

– Ajoimme esittelyrenkailla, joten auton oikeasta tuntumasta ei ole vielä selvyyttä. Näin pienen ajomäärän perusteella ei muutenkaan voi tehdä suuria johtopäätöksiä.

– Auto tuntui aika normaalilta, mutta meidän täytyy vain odottaa miltä se tuntuu kunnon renkailla, kunhan pääsemme Bahrainiin, muotoili Verstappen.

Kulujen karsimiseksi tiimit saavat tehdä rajatun määrän muutoksia tämän kauden autoihinsa. Verstappen toteaakin kaikilla tiimeillä olevan todennäköisesti vain kehitysversiot viime kauden autoistaan. 23-vuotias hollantilainen toteaakin, että oikeastaan vain yhdellä asialla on kohta alkavalla kaudella merkitystä.

– Kunhan se on nopea. Minua ei kiinnosta, onko se vaaleanpunainen, violetti tai minkä värinen tahansa. Olkoon se vaikka täysin eri muotoinen kuin muut, kunhan se vain on nopea, laukoi Verstappen.

Tulevan kauden pienistä sääntömuutoksista yksi asia on herättänyt eniten keskustelua. Autojen pohjasta karsitaan iso määrä downforcea pois, ja myös Verstappen otti asian puheeksi.

– Kaikki yrittävät saada menetettyä downforcea takaisin, ja on todella mielenkiintoista nähdä, kuka siinä on onnistunut parhaiten.

– Kaikki näyttää meidän osalta lupaavalta, mutta en näe syitä, miksi vielä pitäisi alkaa hehkuttaa mitään. Nyt on tärkeintä päästä radalle Bahrainissa ja yrittää oppia mahdollisimman paljon autosta, pohti Verstappen.

Myös tallin toinen kisakuljettaja Sergio Perez pääsi ottamaan tuntumaa tulevan kauden kilpuriinsa. Talvitestit ajetaan Bahrainissa 12.-14.3.

Lähde: Racefans


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.