Nelinkertainen F1-maailmanmestari, Sebastian Vettel, kauppaa luksusautojaan, raportoi Motorsport.com.

Intohimoisena autoharrastajana tunnetun saksalaisen autotalliin on vuosien varrella kertynyt kadehdittava kokoelma sekä klassikkomalleja että modernimpia superautoja. Sveitsissä sijaitsevasta kokoelmasta on tällä hetkellä myynnissä kuusi ajokkia, kahden tehtyä jo hiljattain kauppansa.

Alla oleva lista kattaa kaikki kahdeksan edellämainittua menopeliä.

2016 Ferrari LaFerrari (Myyty)

Vettel tilasi LaFerrarin upouutena italialaistallissa ajaessaan. Se on yksi vain 500 valmistetusta vastaavasta autosta. Se sisältää KERS-järjestelmän ja 6,3-litraisen V12-moottorin. Vettel ehti raporttien mukaan nauttia ajokista 486 kilometrin verran, kunnes se sai hiljattain uuden omistajan.

1996 Ferrari F50 (Myyty)

Vanhin Vettelin kauppaamista autoista. Sen moottori on 4,7-litrainen V12-malli, joka on valmistettu 1990-luvun F1-moottorien pohjalta. Vettel hankki sen itselleen vuonna 2015. Vaikka sille onkin jo ikää kertynyt, sillä on mittarissa edelleen vain 6899 ajokilometriä.

2004 Enzo Ferrari (Ei tarkkaa hintapyyntöä)

Vuoden 2004 Ferrari-klassikkoa pidetään Vettelin myyntilistan arvokkaimpana ajoneuvona – myyntejä kontrolloiva autokauppias, Tom Hartley, kutsuu sitä upeimmaksi versioksi kyseisestä autosta, jota on mahdollista ostaa. 6-litrainen V12 moottori, sekä hiukan F1-teknologiaa puoliautomaattisten vaihteiden muodossa, saavat jopa hämmästelemään, kuinka saksalainen on voinut ajaa sillä vain 1779 kilometriä.

2016 Ferrari F12TDF (Hintapyyntö: 826 620 euroa)

Vettel hankki kyseisen ajokin toisen Ferrari-kautensa aikana. Se sisältää useita ylimääräisiä lisävarusteita, kuten kolmikerroksisen maalipinnan. Sen moottori on 6,3-litrainen V12-malli ja sillä on ajettu vain 1177 kilometriä.

2015 Ferrari 458 Speciale (Hintapyyntö: 402 530 euroa)

Ensimmäinen Vettelin ikinä uutena ostama Ferrari. Ulkoisia erikoisuuksia ajokissa on muun muassa klassinen kilpa-autoraita, sekä erittäin harvinainen metallisen kullan laikkumaalilla koristeltu maalipinta. Ajokilometrejä Specialelle on kertynyt 3048.

2009 Mercedes-Benz SL65 AMG Black Series (Hintapyyntö: 316 290 euroa)

Ainoa tältä listalta löytyvä auto, jota Vettel ei itse ostanut – sen sijaan se päätyi miehen autotalliin kisajärjestäjien palkintona, saksalaisen voitettua ensimmäisen Abu Dhabissa järjestetyn F1-osakilpailun vuonna 2009. Yksi vain 350 valmistetusta Black Series-versiosta, johon lisättiin rakenteellisia parannuksia sekä hiilikuitua. Auton ainoana omistajana, Vettel on ajanut sillä 2803 kilometriä.

2010 Mercedes-Benz SLS AMG (Hintapyyntö: 201 340 euroa)

Vuodesta 2010 aina vuoteen 2012 F1:n turva-auton virkaa suorittanut malli. Vetteliä ei noina vuosina radalla juuri kukaan kiinni saanut, mutta SLS teki mieheen selkeästi vaikutuksen. 6,3-litraisen V8-moottorin omaava ajokki toimitettiin Vettelille suoraan tehtaalta ja tähän päivään mennessä sillä on ajettu 6888 kilometriä.

2002 BMW Z8 Roadster (Hintapyyntö: 201 340 euroa)

Toisin kuin voisi kuvitella, Vettel hankki tämän klassikon vasta kauan BMW-päiviensä jälkeen, vuonna 2015. Raporttien mukaan hän lennätti auton Yhdysvalloista Sveitsiin, jossa BMW Classic-palvelu kiillotti sen uuteen loistoon. Tässä toimeenpiteessä myös vaihdettiin sen amerikkalaisia standardeja käyttäneet sähkölaitteet eurooppalaisiin versioihin. Moottorina toimii 5-litrainen V8-malli, ajokilometrejä on kasaantunut 21 590.