Hondalta kokonaan uusi moottori – vieläpä vuoden etuajassa

© Kuva: Getty Images

Red Bullin ja Alpha Taurin moottorivalmistaja Honda tuo kokonaan uuden moottorin asiakkailleen tämän kuun lopussa ajettaviin talvitesteihin.

Koronapandemian takia tallit eivät saaneet kehittää moottoreitaan viime vuonna. Honda on huhkinut kovasti talven aikana saadakseen päivitetyt moottorit viimeiselle yhteiselle kaudelle Red Bullin autojen kanssa.

– Emme tiedä tarkalleen, miten hyvää työtä olemme tehneet ennen kuin menemme radalle, mutta valmistelut ovat sujuneet hyvin, Hondan tekninen johtaja Toyoharu Tanabe kertoi Racing News 365 -sivuston mukaan.

– On hankala arvioida, mitä osia olemme kehittäneet eniten, mutta olemme päivittäneet polttomoottoria, turboa ja ERS-järjestelmää.

Hondan oli määrä aluksi tuoda uusi moottori vasta kaudelle 2022, kun F1-autojen rakenne muuttuu sääntöuudistusten takia. Honda kuitenkin päätti vetäytyä Formula 1 -sarjasta tämän vuoden jälkeen, joten japanilaisvalmistajan oli saatava uusi moottori, ja sen teknologia jo tälle vuodelle.

– Päätimme vetäytymisestä johtuen tuoda moottorin jo tälle kaudelle. Aikataulu muutokselle oli todella tiukka. Halusimme kuitenkin todella osoittaa kaiken teknisen osaamisemme ennen kuin lähdemme sarjasta, Tanabe tiivisti.

F1-sarjan moottorikehitys jäädytetään tämän kauden jälkeen. Kun Honda vetäytyy sarjasta kauden päätteeksi, Red Bull aloittaa itse Hondan moottorien valmistamisen tuleville vuosille.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.