FIA-pomo avasi koronapotilas Lewis Hamiltonin F1-paluun tiukkoja sääntöjä

© Kuva: Getty Images

F1-sarjan kilpailujohtaja Michael Masi kertoi Lewis Hamiltonin paluun kilparadoille vaativan useiden eri turvasääntöjen tarkkaa noudattamista.

Hamilton sai COVID-19-tartunnan Bahrainin toisen osakilpailun viikolla. Hän joutui heti pakkokaranteeniin. Tuuraajaksi pestattiin Williamsin kuskilupaus George Russell.

Formuloiden hallitsevan kuninkaan on tarkoitus palata kilpurinsa rattiin Abu Dhabissa ensi viikonloppuna. Temppu ei ole kuitenkaan aivan niin yksinkertainen, muistuttaa Masi.

Hamilton olisi osallistuttava myös perjantain ja lauantain harjoituksiin voidakseen ajaa sunnuntaina. Kyseinen sääntö saattaa muodostua haasteeksi englantilaiselle, joka oli viimeisimpien tietojen mukaan yhä varsin heikossa hapessa koronaviruksen vuoksi.

– Sinne ei voi vain ilmaantua kisaamaan. Se ei voi olla ainoa juttu. Silloin olisi ajettava ensin harjoitussessioita. Joko vapaa harjoitus tai aika-ajoharjoitus, FIA-jehu kertoi Motorsport.com-sivustolle.

– Asiasta päättävät käytännössä kaksi valtiollista tahoa, jotka määrittelevät hänen sisäänpääsynsä ehdot. Bahrainin ja Abu Dhabin hallitukset päättävät viime kädessä asiasta, Masi korosti.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.