Ferrari-pomo valotti Mick Schumacherin Haas-pestin todellista syytä – ”Sitä varten hän siellä on”

© Kuva: Getty Images

Tallipäällikkö Mattia Binotton mukaan Mick Schumacher aloittaa F1-uransa Haasilla vain kerryttääkseen kokemusta kohti aikanaan tapahtuvaa siirtoa Ferrarille.

Formulalegenda Michael Schumacherin poika nähdään ensi vuonna autourheilun kuninkuusluokassa. Alla on mainio kausi ja maailmanmestaruus F2-sarjassa.

Vaikka Schumacherin odotettiinkin alun perin tekevän debyyttinsä Alfa Romeolla Kimi Räikkösen rinnalla, julkistettiinkin saksalainen lopulta amerikkalaistalli Haasin kuljettajaksi.

Viime kädessä siirto käy kuitenkin järkeen. Haas tekee tiivistä teknistä yhteistyötä Ferrarin kanssa. Liiton on määrä syventyä ensi vuodesta lähtien jopa niinkin vahvasti, että jenkit ovat saamassa oman osastonsa italialaistallin päämajassa Maranellossa, Italiassa.

Ferrari-jehu Binotton mukaan Schumacherin formulataipaleen alku Haasilla on viisas ratkaisu tulevaisuuden suunnitelmiensa kannalta.

– Mick on osa Ferrarin nuorten kuskien ohjelmaa. Tämän ohjelman tarkoitus ei ole kehittää kuskeja vain F1:een vaan kehittää kuljettajia, jotka voisivat jokin päivä ajaa Ferrarin punaista autoa. Siksi hän on siellä (Haasilla), italialainen sanoi grandprix247.com-sivustolle.

– Kun hyppää F2:sta suoraan F1:een ei voi loikata heti ensimmäisenä vuonna punaiseen autoon. Se olisi liikaa vastuuta liian pienellä kokemuksella. Meille on siis tärkeä asia tietää, että meillä on kumppanitalleja, joihin voimme luottaa nuorten kuskiemme kehittämisen osalta, Binotto avasi.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.