Mercedeksen tallipäällikön Toto Wolffin mukaan Lewis Hamiltonin seitsemännen maailmanmestaruuden varmistanut voitto Turkin GP:stä kertoo brittitähden poikkeuksellisista kuskikyvyistä.

Kuninkuusluokan hallitseva ruhtinas varmisti Istanbulin osakilpailun voitollaan tämän kauden kuljettajien mestaruuden. Huima saavutus nosti englantilaisen tasoihin F1-ikoni Michael Schumacherin kanssa MM-tittelien määrässä.

Vielä astetta ällistyttävämmän Hamiltonin saavutuksesta teki sen, että tällä kertaa britti ei päässyt starttaamaan kilpailuun paalupaikalta ja laskettelemaan alusta loppuun johdossa rauhallisen sunnuntaiajelun tapaan.

Haastava sadekeli teki aika-ajoista niin vaikeat, ettei edes Hamiltonkaan yltänyt kuudetta sijaa korkeammalle. Tästä huolimatta Mercedes-stara ajoi sunnuntaina ruutulipulle ensimmäisenä.

– Se osoittaa, että hän kykenee sopeutumaan täysin hänen saumojensa vastaiseen tilanteeseen. Hän oli ainoa, jonka auto pysyi radalla lähdössä, Wolff ylisti Sky Sportsille.

– Hän oli nälkäinen kuin leijona ajaessaan autoa pidottomilla renkailla kisan lopussa sateen riskin uhatessa. En nähnyt hänen motivaationsa laskevan lainkaan, itävaltalainen hehkutti.