Romain Grosjeanin sunnuntainen kolari oli yksi pelottavimpia F1-näkyjä miesmuistiin.

Liekkien värittämä yötaivas taustallaan, ranskalaisen onnistui kuin ihmeen kaupalla kiivetä ulos keskeltä kahteen osaan revenneestä kilpuristaan. Mies selvisi lievin palovammoin.

Uutisoimme aiemmin Renault-tähti Daniel Ricciardon kovista sanoista F1:n tavalle näyttää monta eri hidastusta ja kuvakulmaa kyseisestä onnettomuudesta. Nyt australialaisen tukijaksi on liittynyt myös nelinkertainen maailmanmestari, Sebastian Vettel.

– Olen eri mieltä siitä, että onnettomuuskuvia on näytettävä uudestaan ja uudestaan, Vettel kertoi maanantaina RaceFans.net-sivustolle

– Loppujen lopuksi olemme kilpaa ajavia ihmisiä, emmekä mitään esineitä!

[readmore from=grosjean-romain]

Grosjeanin törmäyksestä seinään ja siitä seuranneesta tulimyrskystä esitettiin sunnuntai-illan lähetyksessä useita eri hidastuksia ja kuvakulmia. Mitään ei kuitenkaan näytetty ennen kuin varmistui, että Grosjean oli selvinnyt tilanteesta hengissä.

– Tiedän, että ihmiset innostuvat palavasta autosta ja kolareista, mutta itseasiassa se ei ole niin hienoa, kun olet itse jumissa siellä autossa. Ehkä se on jotain mitä voisimme oppia, ettei kaikesta ole tarpeen näyttää kaikkia kuvakulmia.

Vettel kuitenkin kertoo F1:n tehneen mielestään oikean ratkaisun kisan jatkamisen suhteen.

– Olihan se vähän outoa, mutta loppupeleissä luulen, että on vain parasta hypätä takaisin autoon, sen sijaan, että odottelisimme viikon ja miettisimme asiaa liikaa.