Ferrarilta täyskäännös moottorien jäädytyksen suhteen – italialaistalli tukee Red Bullin ehdotusta pysäyttää kehitys

© Kuva: Getty Images

Jyrkästi moottorien kehityksen jäädyttämistä vastustanut Ferrari on tehnyt täyskäännöksen kannassaan. Tuoreessa haastattelussa Mattia Binotto paljastaa, että italialaistalli tukeekin Red Bullin ehdotusta pysäyttää moottorikehitys kaudesta 2022 eteenpäin. Tämä jättää vain Renault’n yksin vastustamaan ehdotusta.

Red Bullin perustelu jäädytykselle on Hondan vetäytyminen F1-sarjasta kauden 2021 päätteeksi. Red Bull olisi valmis ottamaan moottoriprojektin omaan käyttöönsä. Tallilla ei kuitenkaan ole varaa kehittää voimanlähdettään enempää. Tämä sai Red Bullin ehdottamaan jäädytystä muille talleille.

Mercedes kannatti jäädytystä alusta lähtien, mutta Ferrari sekä Renault eivät olleet yhtä innoissaan ajatuksesta. Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binottolla oli kuitenkin toisenlainen ääni kellossa Bahrainissa.

– Red Bull haluaa pitää Hondan voimanlähteen, se on selvää. Olemme tavanneet FIA:n sekä F1-sarjan edustajia useasti viime aikoina. Ferrari ymmärtää tilanteen, Binotto aloittaa Autosportin haastattelussa.

– Olemme valmiita tukemaan moottorijäädytystä kauteen 2025 asti. Silloin uuden sukupolven moottorien tulisi saapua autoihin. Tämän muutosvaiheen takia Ferrari olisi valmis suostumaan moottorien jäädytykseen.

Uuden sukupolven moottorien olisi tarkoitus tulla F1-sarjaan vasta 2026, mutta Ferrari on esittänyt toiveen siirtymän aikaistamisesta. Auton aerodynamiikka sekä runko kokevat suuret päivitykset kaudella 2022.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.