Bahrainin karmaiseva F1-onnettomuus sai Mercedeksen harkitsemaan vetäytymistä kisasta

© Kuva: Getty Images

Mercedes olisi vetäytynyt pois Bahrainin GP:stä, jos Romain Grosjeanin vammat olisivat olleet yhtään luultua vakavampia, tallipäällikkö Toto Wolff paljasti.

Formula ykkösissä nähtiin kammottavin onnettomuuus miesmuistiin sunnuntaina Bahrainissa.

Haasin ranskalaispilotti Grosjean ajautui ulos radalta täydestä vauhdista ja törmäsi seinään. Auto repeytyi keskeltä kahtia ja leimahti valtaviin liekkeihin.

Hetken aikaa ilmassa oli todellinen pelko siitä, että nyt kävi todella pahasti. Kaikkien helpotukseksi Grosjean kiipesi kuitenkin pian itse ulos autostaan tulimeren keskeltä.

Grosjean kiikutettiin lääkintäpisteelle, jossa hänen todettiin kärsineen vain pieniä palovammoja. Hänet toimitettiin silti varmuuden vuoksi helikopterilla paikalliseen sotilassairaalaan jatkotutkimuksia.

Sakhirin kisa keskeytettiin pelastus- ja korjaustöiden ajaksi punaisilla lipuilla. Kun tauko alkoi venyä, alettiin hallitsevan mestaritallin Mercedeksen leirissä harkita jo vetäytymistä kilpailusta.

– Jos hän olisi loukkaantunut tuota pahemmin, olisimme varmaankin vetäytyneet kisasta. Miehen henki ja terveys on paljon tärkeämpää kuin kilvanajo, Wolff korosti.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.