Valtteri Bottas johtaa Eifelin osakilpailua ensimmäisen kierroksen jälkeen. Suomalaisen lähtö valojen sammuessa oli heikko, mikä nosti Lewis Hamiltonin Bottaksen rinnalle. Ensimmäiseen mutkaan tultaessa hopeanuolet olivat rinta rinnan ja lopulta Hamilton ajatti suomalaisen aggressiivisesti radan ulkopuolelle.

Bottas ei kuitenkaan antanut periksi, vaan nappasi toiseen mutkaan linjan britin sisäpuolelta. Bottas nousi takaisin kilpailun johtoon ja johtaa artikkelin kirjoitushetkellä.

Myös kärjen takana tapahtui. Videokuvan perusteella Ferrarin Sebastian Vettel otti varaslähdön. Saksalaisen auto liikahti selvästi ennen valojen sammumista, mikä tarkoittaisi rangaistusta. Lopullisen päätöksen FIA tekee kuitenin rataan sekä autoihin asennettujen sensorien perusteella.

Ferrarin kisavauhti näyttää puuttuvan myös Charles Leclerciltä. Monacolainen kellottaa noin kaksi sekuntia hitaampia kierrosaikoja Bottakseen verrattuna. Alex Albonin ohittanut Daniel Ricciardo on aivan Ferrari-kuljettajan takasiivessä kiinni.

Myös päivän juhlakalu Kimi Räikkönen kävi radan ulkopuolella. Räikkönen menetti sijoituksen Nico Hülkenbergille, mutta Romain Grosjean on valahtanut suomalaisen taakse. Ranskalainen raportoi, että hän pelkää vaurioita sormillensa, sillä Räikkösen autosta lensi soraa Grosjeania kohti.