Portugalin GP lähtee käyntiin tuota pikaa. Ensimmäistä kertaa Portimaon radalla järjestettävä osakilpailun lähtö pitää sisällään monta muuttujaa.

Lewis Hamilton nappasi paalupaikan numero 97 urallaan lauantaina kiivaan taistelun jälkeen. Tallitoveri Valtteri Bottas lähtee toisesta ruudusta, mutta radan likaisemmalta puolelta. Tämä antaa mahdollisuuden Max Verstappenille, joka lähtee osakilpailuun pehmeimmällä rengasseoksella. Kaksi Mercedestä starttaa kilpailun medium-seoksella.

Sunnuntain rataolosuhteet ovat paljon kylmemmät sekä tuulisemmat aika-ajoon verrattuna. Uuden asfaltin takia radan pinta on kilpailun alussa kuin jäätä, mitä pelaa pehmeiden renkaiden pussiin.

Kärkikolmikon takaa lähtee Ferrarin Charles Leclerc. Monacolainen otti kaiken irti kilpuristaan lauantaina. Leclerc lähtee kilpailuun kuitenkin medium-seoksella, mikä saattaa maksaa nuorukaiselle sijoituksia kilpailun alussa.

Viidennestä ruudusta kilpailuun lähtee Sergio Perez. Meksikolaisen takaa starttaa Red Bullin Alex Albon.

Uudet päivitykset autoihinsa saaneet McLaren-kuljettajat lähtevät sijoilta seitsemän ja kahdeksan. Heitä jahtaa Alpha Taurin Pierre Gasly. Renault’n Daniel Ricciardo kolaroi aika-ajon toisessa osiossa, mikä vahingoitti aussin takasiipeä. Osuman takia Ricciardo ei pystynyt asettamaan aikaa viimeisessä osiossa.

Kimi Räikkönen ei selvinnyt ensimmäisestä osiosta eteenpäin lauantaina. Sijalta 16 lähtevä suomalainen saa vierelleen entisen tallikaverinsa Sebastian Vettelin.