Valtteri Bottas jätti muut kauas taakseen Venäjän ensimmäisissä harjoituksissa – Lewis Hamilton vasta joukon häntäpäässä

© Kuva: Getty Images

Venäjän kisaviikonloppu polkaistiin käyntiin sinivalkoisissa merkeissä. Valtteri Bottas kellotti kärkiajan todella rikkonaisessa harjoitussessiossa perjantai aamupäivällä. Suomalaisen aika oli mainio 1:34,923.

Ensimmäisten harjoitusten teemana toimi kuitenkin ulosajot. Molemmat Mercedes-kuljettajat tuhosivat yhden setin renkaita lukitsemalla ne kauden pisimmän kiihdytyssuoran päätteeksi. Tämä jätti hallitsevan maailmanmestari Lewis Hamiltonin vasta sijalle 19.

Myös rengasvallit ottivat osumaa. Kolaroinnin aloitti Ferrarille ensi kaudeksi siirtyvä Carlos Sainz. Espanjalainen menetti autonsa hallinnan mutkassa 10 ja ajautui perä edellä seinään. Sainzin takasiipi otti osumaa, mutta hän sai kituutettua kilpurinsa varikkopilttuuseen.

Nicholas Latifi ei ollut yhtä onnekas. Kanadalainen teki täysin saman virheen, mutta maksoi siitä kovemmat oppirahat. Latifin sessio päättyi noin puoli tuntia liian aikaisin rengasvalliin.

Hamiltonin paikan Bottaksen vierellä otti Daniel Ricciardo. Aussi jäi suomalaisesta viisi kymmenystä, mutta jätti taakseen Red Bullin Max Verstappenin. Hollantilaista seurasi molemmat Racing Point -kuljettajat. Sergio Pérez peittosi tallikaverinsa Lance Strollin siitä huolimatta, ettei meksikolaisen autoon ole asennettu tuoreita päivityksiä.

Kimi Räikkönen hävisi ensimmäisessä sessiossa tallikaverilleen vain muutaman kymmenyksen. Suomalainen teki ajovirheen radan viimeisessä mutkassa, mikä maksoi hänelle rutkasti aikaa. Räikkönen oli lopulta sijalla 15.

Romain Grosjean jatkoi jo tuttua ensimmäisessä harjoituksessa. Kohuttu ranskalainen tuntui ajavan kilpaa muiden autojen kanssa pakottaen kuljettajia tekemään äkillisiä väistöliikkeitä Grosjeanin tullessa ohi.

– Romain taitaa luulla, että tämä on kilpailu, Ferrarin Charles Leclerc hymähti tiimiradioon.

Pérez ei pystynyt kuin nauramaan Grosjeanin älyttömille tempuille radalla.

FP1 tulokset. Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.