Toiselle sijalle Italian GP:ssä yltänyt Carlos Sainz hämmästeli Monzan GP:n yllättäviä käänteitä.

Monzassa nähtiin sunnuntaina eriskummallisin F1-kisa miesmuistiin. Voittoa ei vienytkään hallitseva mestari Lewis Hamilton, vaan jämäsijoilla koko kauden rämpinyt Pierre Gasly.

Mainiosti aika-ajoissa onnistunut Sainz pääsi starttaamaan kisan aivan kärjen tuntumasta ja pysyi mukana voittotaistelussa aivan loppumetreille saakka.

Voitto oli kilpailun viimeisillä hetkillä aivan Sainzin näppien ulottuvilla reilusti Gaslya nopeammalla McLarenilla paahtaneen espanjalaisen aukaistessa takasiipensä suoralla. Tällä kertaa vauhti ei kuitenkaan riittänyt ja voitto jäi ranskalaiselle.

Sainz oli kilpailun jälkeen niin adrenaliinihurmoksessa, että sai hädin tuskin sanaa suustaan. Mies naurahti toisen sijan tuntuvan tällaisen taiston jälkeen suorastaan pettymykseltä.

– On uskomatonta, että olen pettynyt toiseen sijaan. Olimme todella, todella lähellä. Se on, mitä olisimme ansainneet, espanjalainen sanoi.

– Olimme supernopeita koko viikonlopun. Meidän on oltava ylpeitä noususta kuudennelta sijalta toiseksi ja auton vauhdista, Sainz iloitsi.