FIA lähettää varoituksen F1-talleille aika-ajoa varten – tuomaristo erittäin tarkkana

© Kuva: Getty Images

F1-kilpailujohtaja Michael Masi on lähettänyt jokaiselle tallille muistutuksen sääntöartikkelista 27.4, missä paneudutaan radalla hidasteluun. FIA yrittää ennaltaehkäistä samanlaista fiaskoa, mikä todistettiin vuosi sitten Monzassa.

F1-kalenterin nopeimmalla radalla vetoapu on tärkeää. Niimpä kuljettajat hidastelevat tarkoituksella, jotta edellä ajava kuljettaja rikkoisi ilmavirtaa takana ajavalle kuljettajalle. Viime vuonna tämä johti siihen, että kuljettajat lähes pysähtyivät radalle odottamaan muita edelle.

Perjantain ensimmäisissä harjoituksissa nähtiin merkkejä samasta käytöksestä. Kuljettajat hidastivat ajolinjalla, mikä aiheutti vaaratilanteita.

– Minusta tämä on jo vaarallista, he ajavat todella hitaasti, McLarenin Lando Norris kommentoi harjoituksessa.

– Turvallisuuden kannalta on tärkeää, että kuljettajat eivät aja puolelta toiselle yrittäen hidastaa takana tulevaa autoa. Nämä teot ohjataan tuomaristolle välittömästi, Masi kertoo talleile tiedotteessaan.

– Tuomaristo käyttää dataa harjoituksista sekä aika-ajo-testeistä päättääkseen, jos joku ajaa radalla turhan hitaasti. Radalle määrätään myös aikarajoite sille, kuinka kauan lämmittelykierros ennen nopeaa aikakierrosta saa kestää.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.