F1-kisapomo perusteli, miksi Lewis Hamiltonin rangaistuspisteet peruttiin Sotshissa

© Kuva: Getty Images

F1-sarjan kilpailujohtaja Michael Masi kertoi FIA:n peruneen Lewis Hamiltonin Venäjän GP:n rangaistuspisteet siksi, että brittikuski oli saanut vääriä ohjeita talliltaan tiimiradiossa.

Mercedeksen tähtipilotti teki ennen Sotshin kisan lähtöä kaksi harjoituslähtöä väärässä kohtaa rataa. Mies sai temppujensa seurauksena kaksi rangaistuspistettä FIA-tuomaristolta.

Kilpailun aikana yksi kuumimmista puheenaiheista oli Hamiltonin rangaistuspistesaldon kertyminen vaarallisen lähelle 12 pistettä. Jos kyseinen raja tulisi vastaan, olisi luvassa kilpailulisenssin menetys yhden kisaviikonlopun ajaksi.

FIA ilmoitti kuitenkin myöhemmin sunnuntai-illalla peruvansa Hamiltonin rangaistuspisteet ja muuttavansa ne 25 000 euron sakoiksi Mercedekselle.

Lajiliitto perusteli päätöstään sillä, että Mercedes oli vakuuttanut Hamiltonille harjoituslähtöjen olevan sallittuja kyseisessä kohtaa rataa.

Englantilainen oli luottanut tallinsa ohjeisiin ja toiminut vastoin parempaa tietoa. FIA tulkitsi tämän lieventäväksi asianhaaraksi ja linjasi henkilökohtaisten rangaistuspisteiden jakamisen kohtuuttomaksi sanktioksi Hamiltonille.

– Tuomarit kuulivat kisan jälkeen sekä tallia että auton 44 kuljettajaa. Lewis ja Mercedes siis puhuivat heille. Tuomarit päättivät sen pohjalta peruuttaa rangaistuksen, sillä he pitivät sitä sopimattomana, Masi valotti Racefans-julkaisulle.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.