Red Bullin Max Verstappen nousi Mercedeksen suomalaiskuskin Valtteri Bottaksen ohi toiseksi MM-pisteissä Espanjan GP:n jälkeen.

Mestaruustaistoa johtaa yhä hallitseva maailmanmestari Lewis Hamilton 132 pisteen turvin.

Englantilaisen etumatka muihin on melkoisen kova. Verstappenilla pisteitä on nyt 95, mikä on kuusi Bottasta enemmän.

Neljäntenä kuskien MM-sarjataulukossa on 45 pisteellä Ferrarin Charles Leclerc, joka joutui keskeyttämään Barcelonan osakilpailun epäonnisen moottorivian vuoksi.

Valmistajien puolella mestaruuskamppailua hallitsee vieläkin ylivoimaisesti Mercedes 221 pisteellä. Red Bull on toisena 135 pisteellä.

Ensi vuodeksi Aston Martinin tehdastalliksi muuttuva Racing Point on noussut yllättävän väkevän viime aikojen vireensä myötä jo kolmanneksi. Pisteitä englantilaisilla on nyt 63.

Neljättä sijaa hallitsee viime vuoden keskikastin voittaja McLaren, jolla on vain yksi piste Racing Pointia vähemmän. Ferrari on vasta viidentenä 61 pisteellä.

Kärkiviisikon takana erot alkavat olla jo suurempia. Renault’lla on vasta 36 pistettä ja heidän takanaan taistelevalla Alpha Taurilla vain 16.

Kimi Räikkösen Alfa Romeolla pisteitä on ainoastaan kaksi. ”Jäämiehellä” ei ole itselläkään vielä ainuttakaan pistettä koko kaudelta.

Formula 1

@F1
DRIVER STANDINGS: ROUND 6 🏆

@LewisHamilton takes a commanding lead as we head into a two-week break 👀

Next stop: Belgium

#SpanishGP 🇪🇸 #F1

Formula 1

@F1
CONSTRUCTOR STANDINGS: ROUND 6 🏆

@RacingPointF1 up to P3

@McLarenF1 up to P4

#SpanishGP 🇪🇸 #F1