Toto Wolff: Red Bull jätti yhden iskun paikan käyttämättä Belgian F1-kisassa

© Kuva: Getty Images

Mercedeksen tallipäällikön Toto Wolffin mielestä Red Bull jätti mahdollisen undercat-taktiikan hyödyntämättä Belgian GP:ssä.

Vaikka Lewis Hamiltonilla sattuikin jopa kaksi lukkojarrutusta ja radalla pyörähti turva-auto kesken kisan, ylsi Mercedes silti tuplavoittoon.

Renkaiden kulutuksen hallinta nousi avainrooliin kisan loppupuolella. Kuten aina, varikkostrategioilla oli paljon merkitystä palkintosijojen järjestyksen kannalta.

Wolffin mukaan tilanne oli välissä niin tiukka, että Red Bull olisi voinut yllättää Mercedeksen nopealla reagoinnilla taktiikkapöydällä.

– Red Bull olisi voinut pakottaa meidät pysähtymään varikolla tietyssä vaiheessa. Olimme vain 1,2 sekuntia Maxin edellä ja undercut olisi ollut kaksi sekuntia, joten he olisivat voineet nousta sijan ylemmäs ja painaa aivan perässämme kisan lopussa, itävaltalainen analysoi.

– Se ei olisi pysäyttänyt Lewista, mutta siinä olisi ollut riskinä, että olisimme tulleet maaliin ensimmäisenä ja kolmantena, Wolff mietti viitaten Valtteri Bottaksen ja Hamiltonin sijoituksiin.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.