Alexander Albonin lauantai oli jälleen pettymys. Thaikuljettaja jäi kymmenen parhaan ulkopuolelle toista kertaa peräkkäin . Albonin aika pehmeillä renkailla riitti vasta sijalle 12.

Viikonlopun alku näytti lupaavalta Red Bullille. Talli sai autoonsa paljon kaivattuja aeropäivityksiä, mitkä saivat auton ”tuntumaan tasaisemmalta”. Thaikuljettajan nopein kierros jätti tallin kuitenkin taka-alalle.

– Yritimme ensin ajaa mediumeilla, kierros ei ollut surkea, mutta ei se ollut hyväkään. Tein muutaman virheen, joten tiesin pääseväni lujempaa, Albon kommentoi lauantaina Motorsport.comille.

– Siinä tilanteessa mietitään, että riskeerataanko kierros rengasvalinnan takia. Päätimme lopulta pelata varman päälle, ja mennä radalle pehmeillä renkailla.

– En oikeastaan osaa selittää sitä viimeistä kierrosta. En saanut puristettua autosta hyvää aikaa. En jäänyt tavoiteesta paljoa, mutta tietysti meidän olisi pitänyt olla korkeammalla.

Albon myönsi, että vähäinen ajaminen viikonlopun aikana vaikutti thaikuljettajan suoritukseen.

– Joo eihän se auttanut. Silverstonen pahamaineinen tuuli oli myös läsnä, mutta en halua selitellä liikaa. Mutta ylimääräinen rata-aika ei olisi ollut pahitteeksi.

– Perjantai sujui hyvin. Tietysti siihen mahtui se törmäyskin, mutta vauhti tuntui hyvälle, uskoimme hyvään aika-ajoon. Mutta minulla oli ongelmia tänään varsinkin auton tasapainon kanssa. En saanut siiitä kaikkea irti.

Albonin tallikaveri Max Verstappen oli kolmanneksi nopein. Hollantilainen oli silti yli sekunnin Mercedeksen Valtteri Bottasta perässä.