Mercedes jatkoi dominanssiaan Espanjan GP:ssä lukitsemalla eturivin jo viidettä kertaa tällä kaudella. Lewis Hamilton nappasi paalupaikan ajalla 1:15.584. Paalupaikka oli hopeanuolille kahdeksas peräkkäinen Barcelonassa. Hamiltonille paalu oli viides Espanjassa ja numero 92 miehen uralla.

Valtteri Bottaksen kyyti ei riittänyt haastamaan brittiä. Suomalainen jäi vain kuusi sadasosaa tallikaveristaan.

– Tiesin, että kilpailu olisi tiukkaa Lewiksen kanssa. Kolmas sektori on ollut minulle vaikea koko viikonlopun. Minun täytyy onnistua lähdössä huomenna. Haluan olla ensimmäinen kuljettaja ykkösmutkaan tultaessa, Bottas kommentoi session jälkeen.

Mercedes-kaksikkoa seurasi tuttuun tapaan Max Verstappen. Hollantilainen jäi kärkikaksikosta kahdeksan kymmenystä. Red Bull on kuitenkin painottanut koko viikonlopun, että tallin todellinen vauhti nähdään vasta kilpailussa.

– Tämä oli parasta mihin pystyimme. Olemme olleet kolmansia koko viikonlopun, joten tämä tulos oli odotettu, Verstappen kommentoi ajoaan.

Verstappenin tallikaveri Alexander Albon onnistui ajamaan itsensä viimeiseen aika-ajoon, mutta jäi silti hollantilaisesta lähes kahdeksan kymmenystä. Thaikuljettaja lähtee huomiseen kilpailuun sijalta kuusi.

Molemmat Racing Pointit asettuivat Red Bullien väliin. Koronaviruksesta toipunut Sergio Pérez otti niskalenkin tallikaveristaan Lance Strollista sijoittuen neljänneksi. Kanadalainen jäi tallikaveristaan vain kymmenyksen.

Charles Leclerc jäi kärkiajasta puolitoista sekuntia. Italialaisallin vauhti ei tuntunut riittävän kummallakaan kuljettajalla, sillä Sebastian Vettel jäi kärkikymmenikön ulkopuolelle jo kolmatta viikonloppua putkeen.

Kärkikymmenikön täydensi molemmat McLarenit sekä Alpha Taurin Pierre Gasly.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.