Viime torstaina julkistettiin, että FIA on kieltämässä ylimääräiset moottoriasetukset aika-ajoista Espanjan osakilpailusta eteenpäin. Säännön oletettiin vaikuttavan eniten kärkitalli Mercedekseen. Saksalaistallin tuttu ”bilemoodi” kiellettäisiin, mikä datan mukaan heikentää hopeanuolien kierrosaikaa lähes kuudellä kymmenyksellä.

Tallipäällikkö Toto Wolff ei kuitenkaan usko, että muutos tuo toivottavaa tulosta sarjan tasoittamiseksi. Itävaltalaisen mukaan säännöllä saatta olla jopa päinvastainen vaikutus.

– Loppujen lopuksi tehoa viedään pois kaikilta talleilta, Wolff kertoo Sky Sportsille.

– Olemme keskittyneet kyseiseen moodiin jo vuosia ja nyt joku tulee takavasemmalta ja sanoo, että, ”tämä ei ole se mitä haluamme sarjaan”.

– Näemme tämän vain uutena haasteena. Jos tämä ”bilemoodi” vie meiltä suoritusta lauantaisin, niin voimme keskittää tehomme lisäämään nopeutta kilpailussa. Ja tällä hetkellä ongelmamme on nimenomaan kisavauhti. Ehkä he tekevätkin meille palveluksen.