Max Verstappen ylistää F1-paluumuuttajaa – ”Hän ansaitsee ajopaikan”

© Kuva: Getty Images

Red Bullin -tähtikuljettaja Max Verstappenin mielestä Sergio Pereziä paikkaava Nico Hülkenberg ansaitsee vakituisen ajopaikan kuninkuusluokassa.

Hülkenberg menetti paikkansa Renault’lla viime syksynä tallin valitessa nuoren Esteban Oconin saksalaisen tilalle. Hülkenbergin oli määrä toimia testikuskina tulevana keskiviikkona GT-sarjassa. Perezin positiivinen koronatesti antoi saksalaiselle kuitenkin mahdollisuuden hypätä takaisin F1-auton rattiin.

– Hän on tyytyväinen, että hän on täällä, ja hänen kuuluukin olla, minusta hän ansaitsee paikan Formula ykkösissä, Verstappen kehuu Hülkenbergiä Racefans-sivuston mukaan.

Saksalainen ei ole ajanut F1-autoa pitkään aikaan, joten fyysisesti Hülkenberg oli vaikeuskissa perjantain jälkeen.

– Näin, että hänen niskansa roikkui enemmän toisella puolella. Hänellä on vielä aika pitkä kaula, mikä ei ole hyväksi Formuloissa. Puhuin hänelle asiasta, eikä hän oikein nauti siitä aspektista, Verstappen jatkaa.

– Ei ole väliä, kuinka paljon treenaat, kun hyppäät ensi kertaa autoon, varsinkin tällä radalla, tulevat paikkasi kipeäksi.

Hallitsevan maailmanmestari Lewis Hamiltonin mukaan saksalaisen ajo näytti siltä, että hän ei olisi ollut poissa päivääkään.

– Silversone ei ole paras paikka aloittaa. Copse ajetaan talla pohjassa, joten hän heräsi varmasti niska hellänä tänä aamuna. En tiedä paljon hän valmistautui siihen. Mutta hän on loistava kuljettaja ja uskon hänen pärjäävän hyvin, Hamilton päätti.