Lewis Hamilton nappasi kauden viidennen voittonsa Belgian osakilpailussa sunnuntaina. Britti johti kilpailua startista ruutulipulle asti ilman pienintäkään ongelmaa. Voitto oli Hamiltonin uran 89.

Valtteri Bottaksen mahdollisuudet kilpailun voittoon kuihtuivat jo startissa. Suomalainen haastoi hallitsevaa maailmanmestaria alussa, mutta Hamilton karkasi horisonttiin nopeasti. Red Bullin Max Verstappen seurasi suomalaista maaliviivan yli kolmantena.

– Kilpailu oli todella tylsä, me emme pystyneet vastaamaan Mercedeksen vauhtiin. Jouduin kaiken lisäksi säästämään renkaita lopussa, ajaminen ei ollut tänään nautinnollista, Verstappen totesi kilpailun jälkeen.

Renault ajoi kauden parhaimman kilpailunsa Belgiassa. Daniel Ricciardo ajoi neljänneksi ja tallikaveri Esteban Ocon seurasi aussia viidentenä. Ranskalaikuljettaja ohitti Red Bullin Alexander Albonin viimeisellä kierroksella. Ricciardo sai nimiinsä myös kilpailun nopeimman kierroksen.

Kärkikymmenikön täydensi Lando Norris, Pierre Gasly sekä molemmat Racing Point -kuljettajat.

Radalla nähtiin turva-auto kilpailun alkupuolella, kun Antonio Giovinazzi menetti autonsa hallinnan toisessa sektorissa törmäten seinään. Giovinazzin takarengas lensi irti ja suoraan George Russellia kohti. Russellin oikea eturengas tuohotui ja hän liittyi italialaisen seuraan keskeyttäneiden joukkoon.

Kimi Räikkönen ei saanut pistetiliään vielä auki. Suomalainen oli lopulta 12:ta. Jäämies jätti taakseen kuitenkin molemmat Ferrari-kuljettajat.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Formula 1

@F1
LAP 44/44: Car No. 44 👑

#BelgianGP 🇧🇪 #F1