Espanjan osakilpailu toisti tuttua kaavaa. Kenellekään ei ollut vastausta hallitsevan maailmanmestarin Lewis Hamiltonin vauhtiin. Brittikuljettaja johti kilpailua starttivaloista ruutulipulle asti. Kierroksella Hamiltonin taakse jäi jopa 17 kuljettajaa. Voitto oli britille numero 88.

Hamilton teki jälleen historiaa. Brittillä on nyt 156 palkintokorokesijaa, yksi enemmän kuin Michael Schumacherilla.

Toisena maaliin ajoi Red Bullin Max Verstappen. Hollantilainen ohitti Valtteri Bottaksen lähdössä, mutta ei pystynyt haastamaan Hamiltonia kilpailun voitosta. Verstappen kärsi suuresta rengaskulumasta, mutta talli maksimoi hollantilaisen vauhdin, mikä riitti toiseen sijaan.

Valtteri Bottaksen kilpailu meni pilalle jo lähdössä. Suomalainen putosi ensimmäisessä mutkassa neljänneksi, eikä pystynyt toipumaan kolmatta sijaa korkeammalle.

Racing Point -kuljettajat ylittivät ruutulipun seuraavaksi. Lance Stroll sijoittui neljänneksi ja aikasakon saanut Sergio Pérez oli viides.

Alexander Albon sijoittui kahdeksanneksi. Thaikuljettajan rooli oli kilpailussa enemmänkin koekaniinina toimiminen Verstappenille. Loppujen lopuksi Albon jäi tallikaveristaan jälkeen yli kierroksella.

Fanien päivän kuljettaja -palkinnon pokannut Sebastian Vettel ajoi itsensä seitsemänneksi. Saksalainen aloitti kilpailun sijalta 11, mutta onnistui kampeamaan itsensä pisteille uhkarohkean rengastrategian ansiosta. Tallikaveri Charles Leclerc joutui keskeyttämään kilpailun puolivälissä.

Kimi Räikkösen vauhti ei riittänyt pisteille. Suomalainen peittosi kuitenkin tallikaverinsa ja oli lopulta 14.

Formula ykköset jatkuvat Belgiassa kahden viikon kuluttua.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Formula 1

@F1
CLASSIFICATION: END OF RACE

Another win for the imperious @LewisHamilton

Stroll leapfrogs Perez to take P4 after a penalty for Perez

#SpanishGP 🇪🇸 #F1