Sebastian Vetteliä ei paljoa naurattunut Britannian aika-ajojen jälkeen. Saksalaisen viikonloppu oli ollut vaikea jo ennen lauantaita, mutta kymmeneksi nopein aika kaivoi maailmanmestarin kuoppaa entistä syvemmälle.

Teknisistä ongelmista läpi viikonlopun kärsinyt Vettel ei kuitenkaan usko, että talli käyttäisi enemmän aikaa tallikaveri Charles Leclercin auton parissa.

– En halua syyttää ketään mistään. Minun puoleltani päivä ei ollut ideaali, en löytänyt rytmiä, Vettel kommentoi brittiläiselle Channel 4 –kanavalle.

– Niin kuin sanoin jo, uskon huomisen olevan parempi. En tiedä kuinka paljon, en voi luvata mitään, mutta ei tämä viikonloppu paljon huonommin voisi mennä.

– En saanut eilen ajettua paljon kierroksia ja tänään aamulla kärsimme pienestä ongelmasta. Joten tilanne ei ollut ideaali, mutta minusta auto tuntui hyvälle.

– En saanut aikaan ehjää kierrosta, joten vika on enemmän minussa ei autossa. Sessio ei ollut hyvä, mutta katsotaan pystymmekö parantamaan huomenna.

Kuva: Getty Images

Vettel ei ole myöskään tyytyväinen huomiseen rengasvalintaansa.

– Aloitamme kilpailun väärällä renkaalla verraten edellä oleviin kuljettajiin, Vettel lisäsi Sky Sportsille. Samalla Vettel myönsi, että tilanne Ferrarin kanssa ”ei ole ideaalinen” tällä hetkellä.

– Tilanne ei ole ideaali. Tai siis kausi on ollut vaikea, kilpailuja tulee jatkuvalla syötöllä, se voi olla siunaus tai kirous. Viime päivät ovat olleet vaikeita, joten kadotimme hieman keskittymistämme.

– Ensimmäinen viikonloppu oli vaikea, ja minun mielestäni toista ei edes tapahtunut, joten Unkari oli ensimmäinen onnistunut kilpailumme. Nyt olemme taas ongelmissa.

– Mutta aion roikkua mukana, tiedän tallini tekevän kovasti töitä, enkä usko että kukaan tahtoo pahaa kenellekkään. Vaikka viikonloppu on ollut toistaiseksi pettymys, aion tehdä parhaani ja katsoa, mitä siitä seuraa.