Red Bullin F1-tallin leirissä ei olla tyytyväisiä FIA:n linjan vaihtelusta Ferrarin ja Racing Pointin huijausepäilyistä saamien tuomioiden välillä.

Yksi F1-maailman kiistatta kuumimmista puheenaiheista on ollut tänä vuonna Racing Pointin auto, jonka on väitetty olevan lähes suora kopio Mercedeksen viime vuoden mestaruusautosta.

Renault’n tekemästä protestista lähtenyt polemiikki eteni hiljattain siihen saakka, että lajiliitto FIA päätti lätkäistä Racing Pointille 15 MM-pisteen ja 400 000 euron rangaistuksen vilpistä kilpurinsa kanssa.

Red Bull ei ole kuitenkaan vieläkään tyytyväinen. Huijaustuomiostaan huolimatta Racing Point sai jatkaa kautta samalla autolla, joka on osoittautunut viime aikoina erittäinkin kilpailukykyiseksi.

Ilman kovinkaan ankaria sanktioita jäi myös viime vuonna Ferrari, jonka auton voimayksikköä epäiltiin sääntöjen vastaiseksi. Red Bull -pomoa Helmut Markoa kaivelee FIA:n toiminta tapauksessa yhäkin.

– Jos FIA olisi ottanut Ferrarilta toisen sijansa MM-taistelussa pois vuonna 2019, olisimme saaneet Red Bullilla 20 miljoonaa dollaria enemmän palkintorahaa. Se maksoi meille 20 miljoonaa, itävaltalainen vuodatti Spiegel-lehdelle.

– Jotkut ovat hyötyneet koronakriisistä, Marko motkotti.