Valtteri Bottasta kaavailtiin kilpailijatalliin – ”Halusimme jonkun, joka on täysin motivoitunut projektiin”

© Kuva: Getty Images

Renault’n neuvonantaja sekä nelinkertainen maailmanmestari Alain Prost paljasti, että talli tarkkaili kolmea kuljettajaa korvaamaan Daniel Ricciardon. Aussi siirtyy McLarenille vain kahden kauden jälkeen.

Prost mainitsi Renaul’n pohtineen Fernando AlonsoaSebastian Vetteliä sekä Valtteri Bottasta potenitaaliseksi korvaajaaksi ensi kaudelle. Lopulta ranskalaistalli valitsi Alonson.

Vettel on voittanut neljä ja Alonso kaksi kuljettajien maailmanmestaruutta. Bottas puolestaan on ollut voittamassa tallimestaruutta Mercedekselle kolmesti.

– Siinä oli kolme suurta mestaria, Alonso, Vettel ja Bottas, Prost paljastaa AFP:n haastattelussa.

Bottaksen sopimus päättyy Mercedeksen kanssa kauden päätteeksi, mutta saksalaistalli on ilmaissut kiinnostuksensa jatkaa yhteistyötä. Vettel on vailla ajopaikkaa ensi kaudelle Ferrarin valitessa Carlos Sainzin saksalaisen tilalle kaudelle 2021.

Alonso poistui sarjasta vuonna 2018. Ajamista espanjalainen ei kuitenkaan lopettanut, päinvastoin. Alonso voitti molemmat mestaruutensa juuri Renault’n riveissä. Espanjalainen uskoo olevansa edelleen tarpeeksi nopea haastamaan voitoista.

– Sebastianin kanssa tilanne ei ollut niin selkeä, koska hänen motivaatiostaan ei saanut kovin selvää kuvaa. Myös Valtterin kanssa oli vaikeaa, koska hän on parhaassa autossa, Prost selvitti. Haluamme kuljettajan, joka ei ole vain korvaaja, mutta myös motivoitunut projektiimme.

Prostilta kysyttiin myös Alonson joskus kyseenalaisesta asenteesta. Ranskalainen myöntää puhuneensa asiasta Alonsolle.

– Kyllä, se oli aihe, jonka nostin hänen kanssaan esiin. Suoraan puhuen siinä on riskinsä, mutta hän puhui siitä avoimesti.

– Hän sanoi, että vuodet lajin ulkopuolella ovat tehneet hänestä aikuisemman. Hän tajuaa, että ei voi pettyä näin korkealla tasolla.

Prostin mukaan myös espanjalaisen markkina-arvo painoi vaakakupissa, vaikka se ei suurin syy palkkaamiselle ollutkaan

 


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.