Steiermarkin GP:n lähtöjärjestys uusiksi – yksi kuljettaja aloittaa varikolta

© Kuva: Getty Images

Sunnuntaina ajettavan Steiermarkin osakilpailun lähtöjärjestys on muuttunut lauantaista huomattavasti. Kolmea kuljettajaa on rangaistu aika-ajon jälkeen.

Ensimmäinen lähtöruutupudotus tapahtui jo perjantaina, kun viime kilpailun yllättäjä Lando Norris todettiin syylliseksi keltaisten lippujen alueella ohittamiseen. Norris sijoittui aika-ajossa kuudenneksi, ja starttaa sunnuntaina yhdeksännestä lähtöruudusta.

Seuraavaksi tuomariston eteen tuotiin Ferrari-kuljettaja Charles Leclerc. Monacolainen oli syyllistynyt hidasteluun Daniil Kvjatin edellä toisessa sessiossa. Leclercin lauantai ei olisi voinut paljon huonommin mennä, monacolainen starttaa sijalta 14.

Sunnuntaina jaettiin vielä kaksi rangaistusta: ensimmäisenä vuorossa oli Kimi Räikkösen tallikaveri Antonio Giovinazzi. Italialaisen autoon jouduttiin asentamaan uusi vaihdelaatikko, joten hänet pudotettiin joukon hännille.

Giovinazzi ei ollut päivän ainoa rangaistava, sillä Haasin Roman Grosjean lähtee kilpailuun varikkosuoralta. Haas todettiin syylliseksi parc ferme -säännön rikkomiseen lauantaina. Grosjean ajoi ensimmäisellä kierroksellaan ulos radalta vaurioittaen autoaan.

Tuomaristo harkitsi ranskalaisen hylkäämistä kokonaan, mutta lopulta päättivät, että autoa oli pakko korjata, jotta Grosjean pystyy osallistumaan kilpailuun.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Steiermarkin GP ajetaan sunnuntaina kello 16:10.