Nuori lupaus edelleen Mercedeksen suunnitelmissa – mikä on Valtteri Bottaksen kohtalo?

© Kuva: Getty Images

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff vakuuttaa, että George Russell kuuluu edelleen tallin suunnitelmiin. Russellin kausi on alkanut vahvasti. Britti on raahannut Williamsin toiseen aika-ajo-sessioon jo kahdesti tällä kaudella. Tähän temppuun brittitalli ei ole yltänyt sitten vuoden 2018.

Vaikka Russell ei kirjannut pistettäkään tililleen viime kaudella, oli britin tulokaskausi silti vaikuttava. Viime vuoden tallikaveri Robert Kubica jäi tulokaskuljettajan taakse jokaisessa aika-ajossa.

Osa oli istuttamassa Russellia toiseen Mercedekseen jo kaudelle 2021, mutta Williams julkaisi Unkarissa, että molemmat kuljettajat säilyttäisivät paikkansa ensi kaudelle. Wolffin mukaan britin tulevaisuus on kuitenkin Mercedeksellä.

– George on suunnitelmissamme tulevaisuudessa, mutta ei vielä kaudella 2021, Wolff kommentoi GP Fansin mukaan.

– Hänellä on kolmen vuoden sopimus Williamsin kanssa, ja Claire (Williams) on tehnyt selväksi, että George on tärkeä osa heidän talliaan, joten meidän täytyy kunnioittaa sopimusta.

– Me sekä George tiesimme, mihin ryhdyimme kaksi vuotta sitten. Williams antoi hänelle mahdollisuuden nousta F1-sarjaan, joten kunnioitamme heidän asemaansa sekä toiveitansa. Mutta tämä ei myöskään tarkoita, että jos George olisi vapaa, niin hänelle olisi automaattisesti paikka Mercedeksellä.

Kuva: Getty Images

Kummallakaan Mercedes-kuljettajalla ei vielä ole sopimusta ensi kaudeksi. Valtteri Bottas on kuitenkin paljastanut, että neuvottelut ”etenevän oikeaan suuntaan”. Jos talli pitää molemmat kuljettajansa ensi kaudelle, olisi Lewis Hamiltonin sekä Bottaksen yhteistyö pitkäaikaisin Mercedeksellä sitten tallin paluun kuningasluokkaan vuonna 2010.

– Olemme erittäin tyytyväisiä kuljettajiimme. He tulevat toimeen todella hyvin ja heidän työskentelynsä on erittäin dynaamista.

– Valtteri ja Lewis ovat kuljettajamme nyt ja uskollisuus on meille tärkeää. Katsomme kuitenkin suurta kuvaa jatkuvasti tallin suhteen.


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.