Mercedeksen tallipäällikkö huolissaan Steiermarkin GP:n alla – nähdäänkö autossa tuttu vika?

© Kuva: Getty Images

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolffin mukaan kanttikivet voivat aiheuttaa jälleen päänvaivaa saksalaistallille. Itävallan GP:ssä Mercedestä kiusannut sensoriongelma on edelleen huolenaihe.

Molempien kuljettajien autossa ilmennyt vika oli pakottaa Mercedekset keskeyttämään. Talli oli tiedostanut vian aiemmin viikonloppuna, mutta siihen ei ole löytynyt korjausta. Tallin mukaan Spielbergin korkeat kanttikivet ovat suurin syy ongelmalle.

Wolffin mukaan kuljettajien on pakko ajaa kanttarien päältä pitääkseen vauhtia yllä. Lewis Hamiltonin viereltä starttaava Max Verstappen aikoo itävaltalaisen mukaan hyökätä varmasti.

– Jos Verstappen on kintereillämme, tai edessämme, emme voi ajaa konservatiivisesti, Wolff kertoo Autosportille.

– Kanttikivet vahingoittavat autoa huomattavasti, mikä aiheuttaa varmasti päänvaivaa meille. Heti kun saamme kaulan muihin, alamme vältellä kanttareita. Näin se vain on Itävallassa.

Kuva: Getty Images

Wolff myöntää, että uusien päivitysten asentaminen nopealla aikataululla on tuottanut haasteita.

– Yleensä autojen kehitys on pitkäjänteisempää, Wolff kertoo. Osat kehitetään, testataan rauhassa ja vasta sitten asennetaan autoon. Testasimme autoa Barcelonassa ja se oli siinä. Me toimme uuden kasan päivityksiä tänne, mitä emme olleet testanneet.

– Se oli kuitenkin välttämätöntä, jotta pysyisimme kilpailukykyisinä. Joten tällä hetkellä opimme tekemällä. Tallit, ketkä ymmärtävät autoaan ja sen toimintoja ovat paremmassa tilanteessa.

Hamilton oli lauantain aika-ajon nopein yli sekunnilla. Valtteri Bottas starttaa neljännestä lähtöruudusta.

 


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.