McLaren-pomo tiuskaisi kilpailijan suuntaan – ”Näyttävät viimein potentiaalinsa”

© Kuva: Getty Images

Racing Pointin vauhti on puhuttanut ympäri varikkoa helmikuusta lähtien. Tallia on syytetty viime vuoden Mercedeksen W10-auton kopioimisesta. ”Pinkiksi Mercedekseksi” tituleerattu brittitalli oli toisten harjoitusten nopein, kun Sergio Perez peittosi Max Verstappenin sekä Valtteri Bottaksen.

Racing Point väläytteli vauhtiaan jo viime viikolla haastamalla kärkitalleja harjoituksissa, mutta kilpailussa nopeus oli vielä hakusessa.

Itävallan GP:ssä McLaren veti pidemmän korren lähimmistä kilpakumppaneistaan Lando Norriksen ylittäessä ruutulipun kolmantena. Tallipäällikkö Andreas Seidl oli perjantain harjoitusten jälkeen toiveikas, mutta myönsi Racing Pointin nopeuden.

– Olen tyytyväinen, sillä todistimme taas haastavamme Ferrarin, Renault’n sekä Racing Pointin, Seidl kommentoi Sky sportsille. Mutta jos katsomme autoja edessämme, huomaamme miten Racing Point demonstroi ensi kertaa viime vuoden Mercedeksen potentiaalin.

Seidlin mukaan McLaren ei moisiin kierrosaikoihin pysty. Saksalainen oli silti tyytyväinen verratessaan aikoja viime viikon osakilpailuun. Hän ei kuitenkaan peitellyt ihmetystään:

– Emme olleet kaukana automme rajoista, mutta yllättäen Perez on puoli sekuntia meitä nopeampi, vaikka taistelimme heidän kanssaan viime aika-ajoissa.

Steiermarkin GP:n aika-ajot ovat vaarassa sateen uhan takia. Aika-ajojen peruuntuessa, voi myöhemmän vapaan harjoituksen tulokset määrätä sunnuntain lähtöjärjestyksen.