Lewis Hamilton toivoo vahvempaa kannanottoa muilta talleilta rasismia vastaan

© Kuva: Getty Images

Steiermarkin GP:n voittaja Lewis Hamilton toivoisi muiden tallien nousevan vahvemmin esiin rasismin vastaisessa taistelussa. Osa kuljettajista polvistui jälleen ennen kilpailun alkua, mutta muutama jäi edelleen seisomaan. Kaikki pitivät kuitenkin päälläänsä ”End Racism” -t-paitoja.

Hamiltonin Mercedes-talli on ottanut aktiivisesti kantaa rasismiin Formuloissa sekä sen ulkopuolella. Sunnuntain palkintoseremoniassa tallin palkintoa oli vastaanottamassa ratainsinööri Stephanie Travers. Travers oli ensimmäinen tummaihoinen nainen F1-palkintokorokkeella sarjan historiassa.

Hamilton toivoisi kuitenkin muilta talleilta enemmän. Britti mainitsee eritoten Ferrarin, missä ”ongelma sivuutetaan edelleen täysin”.

– Yksikään toinen talli ei ole sanonut yhtään mitään, Hamilton harmitteli sunnuntaina The Times -lehden mukaan.

– Olemme nähneet, että Red Bullin mekaanikko polvistuu, mikä on mahtavaa. Julkisesti katsottuna yhtiöinä ja tiimeinä, esimerkiksi Ferrari, jolla on tuhansia työntekijöitä, en ole kuullut heiltä mitään kannanottoa. Kaikkien tulisi vetää yhtä köyttä.

Kuva: Getty Images

Ferrari-kuljettaja Sebastian Vettel on osallistunut polvistumiseen molemmilla kerroilla. Charles Leclerc taas on päättänyt seistä, sillä hän ”ei usko yhteen eleeseen, vaan jokapäiväisiin tekoihin”.

Hamilton on puhunut kuljettajille, jotka ovat päättäneet olla polvistumatta. Osa kuljettajista pitää Black Lives Matter -liikettä poliittisena, mutta Hamilton vakuuttaa olevansa vain ihmisoikeuksien puolella.

– Jotkut heistä eivät ymmärrä, kuinka merkittävä heidän äänensä voi olla. Jotkut ovat sanoneet, että tein sen viime viikolla enkä tee sitä uudelleen. Jotkut ovat lähestyneet asiaa samalla tavalla, kuin viime viikolla.

– Haluaisin ajatella, että jossain kohtaa me kaikki olisimme yhtä ja polvistuisimme.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.