Red Bull sekä Lewis Hamilton ovat olleet napit vastakkain kauden ensimmäisestä harjoituspäivästä lähtien. Itävaltalaistalli aloitti viime viikonlopun protestoimalla Mercedeksen DAS-järjestelmän laillisuutta.

FIA:n päätös järjestelmää kohtaan oli kuitenkin myönteinen.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä. Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team

@MercedesAMGF1
DAS ist gut

Red Bull ei päätöksestä lannistunut, päinvastoin. Talli protestoi sunnuntaina juuri ennen kilpailua uudstaan. Tällä kertaa aiheena oli Hamiltonin mahdollinen keltaisten lippujen laiminlyönti aika-ajoissa.

FIA oli aiemmin todennut Hamiltonin syyttömäksi, mutta Red Bullin tuomat todisteet saivat tuomarit pyörtämään päätöksensä. Hamiltonille langetettiin kolmen lähtöruudun rangaistus.

Viimeinen niitti vihanpidolle lyötiin kierroksella 61: Hamilton törmäsi Red Bull -kuljettaja Alexander Albonin kanssa, pilaten nuorukaisen mahdollisuudet jopa voittaa kilpailu. Britti sai tästä tempusta viiden sekunnin aikasakon, mikä pudotti hänet neljänneksi.

Hamiltonin sekä Albonin osuma. Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä. Artikkeli jatkuu videon alla.

Based on Hamilton's reaction, he's not at fault for the incident with Albon. #F1 | #AustrianGP

Red Bull ei sanojaan säästellyt mediassa pölyn laskeuduttua:

– Tapahtuma on aika tuore, joten minun pitää varoa mitä sanon, Albon kommentoi kilpailun jälkeen.

Myös tallin johtohahmot Christian Horner sekä Helmut Marko kritisoivat Hamiltonia julkisesti. Hornerin mukaan rangaistus olisi ollut tuntuvampi, jos kyseessä olisi ollut Red Bullin ykköskuski Max Verstappen

Hamiltonilta kysyttiin ennen Steiermarkin GP:tä, ovatko Red Bullin kommentit vaikuttaneet häneen psykologisesti.

Britin vastaus oli terävä:

– En voi vastata heidän puolestaan, mutta jos he eivät tunne minua vieläkään niin hyvin, että he tietäisivät, että psykologinen peli ei toimi minua vastaan, ehkä he vielä oppivat.

Steiermarkin GP:n vapaat harjoitukset alkavat tänään kello 12:00 Suomen aikaan.