Kohutalli kiistää saamansa syytökset – ”Olemme erittäin pettyneitä”

© Kuva: Getty Images

Renault ilmoitti Steiermarkin GP:n jälkeen protestoivansa Racing Pointin RP20-autoa. Ranskalaistalli syyttää Racing Pointia Mercedeksen W10-auton jarrujen jäähdytysputkien kopioinnista.

”Pinkki Mercedes” aiheutti kohua jo Barcelonan testeissä helmikuussa. Auton runko oli kuin ilmetty kopio Mercedeksen 2019-autosta. Racing Point ei asiaa peitellyt, ja myönsi kopioineensa viime vuoden maailmanmestaria sääntöjen puitteessa.

Jotkut osat täytyy kuitenkin valmistaa sekä suunnitella itse. Jäähdytysputket kuuluvat tähän kategoriaan, joten Renault yrittää selvittää onko tätä sääntöä rikottu.

Racing Pointin mukaan Renault’n protesti sisältää väärinkäsityksiä ja, että ranskalaistalli on huonosti perillä asioista. Talli vakuuttaa suunnitelleensa itse kaikki ne osat, joiden suunnittelua ei voi sääntöjen mukaan ulkoistaa.

– Olemme erittäin pettyneitä siihen, että kilpailun lopputulokset on asetettu kyseenalaiseksi, kiistämme ehdottomasti toimineemme väärin, Racing Point kertoo tiedotteessaan.

Brittitallin tekninen johtaja Andrew Green on kuitenkin samaan aikaan vakuuttanut, että Racing Point on vain analysoinut Mercedeksen vuodentakaisen konseptin huolella ja talli ymmärtää sen suunnittelussa tehdyt ratkaisut.

– Teimme yhteistyötä FIA:n kanssa kauden alussa, vastasimme heidän kysymyksiinsä auton suunnitteluun liittyen ja he olivat tyytyväisiä. Olemme luottavaisia, että protesti hylätään, kun olemme antaneet FIA:lle vastauksemme.

FIA on pyytänyt Mercedestä lähettämään tuomaristolle W10-auton osia vertailua varten.