Keskiviikkona Renault julkisti Fernando Alonson palaavan Formuloihin kaudelle 2021. Espanjalainen poistui sarjasta vuonna 2018. Alonson paluu on herättänyt monia mielipiteitä, mutta yksi kritiikki on noussut yli muiden: miehen ikä.

Alonso on 39 vuotias. Kun kausi starttaa ensi vuonna, täyttää espanjalainen pian 40. Maailmanmestarin mukaan ikä ei kuitenkaan kerro mitään kuljettajan laadusta.

– Yhtäkään maailmanmestaria ei ole kruunattu syntymäpäivän mukaan, Alonso sivaltaa Motorsportin haastattelussa. Ainoastaa sekuntikellon ajalla on merkitystä, ja mitä tulee nopeuteen, toivon olevani edelleen nopeampi kuin nuoret kuljettajat.

Alonso on myös sanojensa perusteella elämänsä kunnossa:

– Viime vuonna treenasin intensiivisesti ja istuin ratin takana joka viikko. Uskon olevani valmis kilpailemaan, nostin treenimäärääni jo helmikuussa. Olen motivoituneempi ja vahvempi kuin koskaan.

Espanjalaisen mukaan F1 on muuttunut hänen poistuttua lajista vuonna 2018.

– Kun lähdin, halusin nähdä miten sarja kehittyisi. 2021 valmistaa minua seuraavan kauden sääntömuutoksia varten. Mercedes voittaa luultavimmin vielä ensi kaudella, mutta vuonna 2022 kilpailu on toivottavasti tasaisempaa.