F1-pomo Racing Pointin Mercedes-kopiosta: ”Siinä ei ole mitään uutta”

© Kuva: Getty Images

Formula 1:n moottoriurheilujohtaja Ross Brawn ottaa kantaa Racing Pointin kopioimiskohuun. Brawnin mukaan tapauksessa ei ole mitään uutta Formula 1 -historiassa.

Racing Point on kopioinut selvästi tämän vuoden autonsa aerodynamiikkaa Mercedeksen viime vuoden autosta. Kopioimisessa ei sinällään ole mitään väärää, mutta muun muassa Renault on tehnyt aiheesta protestin. Renault epäilee Mercedeksen antaneen autonsa tietoja tai antanut kiellettyjä osia Racing Pointille. Ne puolestaan täyttävät sääntörikkomuksen mitat.

– Minun näkemykseni mukaan kopioimisessa ei ole mitään uutta, Brawn sanoo.

Brawn itse on ollut ennen Ferrarin lisäksi oman tallinsa, Brawn GP:n, johdossa. Mies tietää siis tallien toimintakuviot hyvinkin tarkasti.

– Kaikki tallit käyttävät valokuvaajia varikolla. He ottavat tuhansia kuvia jokaisesta autosta analysointia varten ja miettivät, että mitä kopioida. Meillä oli tapana antaa kuvaajillemme ”ostoslista”.

– Racing Point on vain vienyt homman uudelle asteelle ja tehnyt perusteellisempaa työtä. Tällä varikolla ei ole yhtään tallia, joka ei olisi kopioinut jotain toisilta.

Lähde: Read Motorsport


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.