Entinen F1-maailmanmestari Mario Andretti kritisoi Lewis Hamiltonin rasismin vastaista kamppailua ”teennäiseksi”.

Formuloiden hallitseva MM-kruunun haltija Hamilton on koko varikon ainoa musta kuski.

Englantilainen on pyrkinyt tuomaan näkyvästi esille rotusyrjintää ja mustien kohtaamia ongelmia. Mies on käyttänyt asemaansa yhtenä maailman kuuluisimmista ja seuratuimmista urheilijoista puhumalla rasismin vastaisen taistelun puolesta.

Joillekin Hamiltonin tuki Black Lives Matter -liikkeelle on kuitenkin ollut liikaa. Vuoden 1978 F1-mestarin mielestä Mercedes-tähden tarkoitusperät eivät ole aidot.

– Kunnioitan Lewista todella paljon, mutta miksi alkaa militantiksi? Hänet on aina hyväksytty ja hän on ansainnut koko maailman kunnioituksen, amerikkalainen ihmetteli El Mercurio -lehden haastattelussa.

– Mielestäni tämän tavoite on teennäinen. Minusta tuntuu, että hän luo ongelman, jota ei ole olemassa, Andretti täräytti.

– Auton maalaaminen mustaksi, en tiedä mitä se tekee. Olen tavannut kuskeja eri taustoista ja roduista ja olen aina toivottanut heidät tervetulleiksi avoimin käsin. Moottoriurheilussa paikka ansaitaan tuloksilla ihonväristä riippumatta ja se on sama kaikille, jenkkikonkari mouhusi.