F1-kuski avautui Lewis Hamiltonin palkasta – ”40 miljoonan palkkoja on mahdoton hyväksyä”

© Kuva: Getty Images

F1-kuljettajien yhdistyksen GPDA:n puheenjohtaja Romain Grosjean kokee Lewis Hamiltonin hulppean palkan epäreiluna heikommin palkattuja kuskeja kohtaan.

Formulakuskien ansiot ovat olleet lähiaikoina pinnalla F1-sarjan uudesta budjettikatosta puhuttaessa.

Vaikka työskentely autourheilun kuninkuusluokassa onkin varsin rahakasta hommaa, eivät setelit jakaudu aivan tasan kaikkien kuskien kesken.

Kuusinkertaisen maailmanmestarin Hamiltonin huhutaan tienaavan jopa reilut 40 miljoonaa euroa vuodessa. Toiset taas saavat vain murto-osan tuosta summasta.

Grosjeanin mukaan huippukuskien palkkojen rajoittamisesta on ollut kiivaita keskusteluja kuskiyhdistyksen leirissä.

– Meillä oli puhetta tästä. Toiset olivat sen puolesta, jotkut taas vastaan. Mielestäni on mahdoton hyväksyä, että Lewis Hamilton tienaa yli 40 miljoonaa ja toiset kuskit tienaavat vain 150 000 euroa vuodessa samasta työstä, Haasin ranskalaispilotti valitti Motorsportin haastattelussa.

– Keskusteluissa otettiin kuitenkin esiin se, että jos rajoittaisimme kuskien palkkoja murtaisimme koko moottoriurheilun portaikon. Kuka sijoittaisi nuorten kuskien ohjelmiin maksaakseen heidän ajonsa, jos he eivät saisi rahojaan takaisin ottamalla tietyn osuuden kuskien kovista palkoista? Se on debaattimme, Grosjean taustoitti.


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.