Yhdysvaltain rasistinen poliisiväkivalta palautti F1-mestari Lewis Hamiltonin mieleen kipeitä muistoja – ”Minua kiusattiin ja hakattiin”

© Kuva: Getty Images

F1-sarjan hallitseva maailmanmestari Lewis Hamilton avautui Instagramissa elämänsä varrella kohtaamastaan rasismista.

Poliisin tappaman aseettoman mustan miehen George Floydin tragedia aiheutti Yhdysvalloissa ja ympäri maailmaa voimakkaita reaktioita.

Vuosikymmeniä systemaattisesta rasismista kärsinyt musta väestö järjesti suuria mielenosoituksia ympäri maata. Syrjintää vastaan osoitti mieltä miljoonia ihmisiä.

Mielenilmauksia rasismin vastaisen taistelun puolesta nähtiin Euroopassakin. Kannanottoja on nähty myös monilta nimekkäiltä urheilijoilta, kuten muun muassa Hamiltonilta.

Sosiaalisessa mediassa julkaisemiensa lausuntojen lisäksi F1-varikon ainoa musta kuljettaja avasi viikonloppuna lisää tuntojaan rasismista.

– Olen pyrkinyt lukemaan ja seuraamaan rasismin vastaista taistelua maailmalla joka päivä ja se on tuonut mieleeni monia kivuliaita muistoja lapsuudestani. Olen puhunut niin vähän rasistisista kokemuksestani siksi, että minut opetettiin pitämään se sisälläni, olemaan näyttämättä heikkoutta ja päihittämään muut radalla. Radan ulkopuolella minua kuitenkin hakattiin ja kiusattiin, kuusinkertainen maailmanmestari vuodatti.

– Näitä psykologisia negatiivisia vaikutuksia ei voi aliarvioida. Haluamme vain elää ja saada samat mahdollisuudet koulutukseen ja elämään sekä olla pelkäämättä kävellessämme koulusta kotiin. Ansaitsemme nämä yhtä paljon kuin kuka tahansa muukin, Hamilton kirjoitti.

Hamiltonin kirjoitus kokonaisuudessaan alla.

Lewis’ post on insta regarding his experiences in racism from formula1


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.