Mercedes otti kantaa Lewis Hamilton purkaukseen F1-tähtien reaktiosta rasismikohuun

© Kuva: Getty Images

Mercedeksen F1-talli osoitti tukensa Lewis Hamiltonille, joka avautui vasta ärhäkästi formulaväen hiljaisuudesta keskellä Yhdysvaltain poliisin rasismiskandaalia.

F1-sarjan kuusinkertainen maailmanmestari julkaisi Instagramissa tunteikkaan vuodatuksen, jossa hän taivasteli formuloiden nimekkäimpien tähtien solidaarisuuden puutetta mustille George Floydin tappokohun yhteydessä.

Englantilaistähti valitti odottaneensa kollegoiltaan edes jonkinlaista kannanottoa ympäri maailmaa huomioituun tapaukseen. Hamilton kuitenkin lisäsi, ettei yllättynyt F1-väen hiljaisuudesta, sillä kokee lajin olevan ”valkoisten dominoima”.

Maanantaina valmistajien hallitseva mestaritalli ilmoitti tukevansa tähtipilottiaan taistelussa rasismia vastaan.

– Seisomme rinnallasi, Lewis. Suvaitsevaisuus on perustavanlaatuinen periaate tallissamme ja olemme rikastuneet moninaisuudesta kaikissa sen muodoissa. Toivotamme tervetulleeksi ja kannustamme ihmisiä kaikista roduista, kulttuureista, uskonnoista ja elämäntavoista, saksalaistalli kirjoitti Twitter-julkaisussaan.

– Tuomitsemme myös kaiken syrjinnän työskennellessämme yhdessä ajaaksemme muutosta eteenpäin. Olemme syvästi surullisia viime aikojen tapahtumista ja toivomme tilanteen rauhoittumista pian, Mercedes korosti.