Sky Newsin mukaan McLaren aikoo myydä osan F1-tallinsa osakkeista selvitäkseen koronaviruspandemian kielteisistä talousvaikutuksista.

COVID-19-kriisi on iskenyt jokaiselle alalle rankasti ympäri maailmaa. Myös formulatallit ovat joutuneet kärvistelemään rahapulassa tehtaiden seistessä suljettuna ja henkilöstön istuessa kotonaan lomautettuna.

McLarenilla pandemian isku näkyi selvästi jo ensimmäisellä kvartaalilla. Brittitallin tappiot olivat ennen veroja jopa 166,8 miljoonaa dollaria alkuvuodesta.

Englantilaiset kertoivat medialle miettivänsä eri vaihtoehtoja talousvaikeuksien selättämiseksi. Tavoitteena olisi löytää jopa 275 miljoonan punnan edestä rahaa tallin likviditeettiaseman parantamiseksi.

Nyt asiaan pyritään tarttumaan tarjoamalla vähemmistöosuutta tallin omistusportaasta ulkopuolisille tahoille.

McLarenin F1-tallista omistaa suurimman osan bahrainilainen Mumtalakat-sijoitusyhtiö, jolla on hallussaan 56 prosenttia osakkeista. TAG Group -yhtiö omistaa tallista 14 prosenttia. Tämän lisäksi osakkeita on kymmenen prosentin edestä myös kanadalaisella liikemiehellä Michael Latifilla.